Руският президент Владимир Путин подписа законопроект, който криминализира дискредитирането на

...
Руският президент Владимир Путин подписа законопроект, който криминализира дискредитирането на
Коментари Харесай

Путин подписа закони срещу критиките за руски военни

Руският президент Владимир Путин подписа законопроект, който криминализира дискредитирането на всички участници в нашествието в Украйна. Преди това законът криминализираше рецензиите против съветските въоръжени сили. Новото законодателство обаче ще санкционира всевъзможни обществени дейности против членове на формированията, които вземат участие във войната в Украйна, в това число доброволчески отряди.

 Максималното наказване за критикуване на военните сили също е увеличено от пет на седем години. Наказанието отнемане от независимост ще се извършва от страната, в случай че " нарушителят " е направил сходни дейности в границите на дванадесет месеца.

Други промени във военното законодателство:

- Публичното разпространение на " съзнателно погрешна информация " може да докара до присъда до 15 години затвор.

- Освен това законът издава наказателна отговорност за нелегално влизане в държавен обект. Наказанието за това варира от санкция в размер на 500 000 съветски рубли (приблизително 6 495 долара), ограничение на свободите или отнемане от независимост за период до две години.

- Русия ще разшири обсега на военните набори

В допълнение към новия закон се чака Русия да промени възрастта за военна работа, която се ползва два пъти годишно. Понастоящем възрастта за приканване е от 18 до 27 години и евентуално ще бъде изменена на 21-30 години, съгласно министерството на защитата на Обединеното кралство. Промяната ще значи, че учениците към този момент няма да могат да употребяват по-нататъшното си обучение като причина да заобикалят военната работа.

Обединеното кралство съобщи, че съгласно него претекстът за тази смяна е да се усили броят на професионалните бойци, осведоми БГНЕС.

Министерството също по този начин твърди, че стотици млади мъже са били принудени да служат заради административни пропуски или заради намерено изнудване. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР