Руският президент Владимир Путин подписа закон за въвеждането на цифровата

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за въвеждането на цифровата
Коментари Харесай

Путин подписа закона за цифровата рубла

Руският президент Владимир Путин подписа закон за въвеждането на цифровата рубла и основаването на подобаваща електронна платформа. Това съобщи организация ТАСС.

Това е спомагателна форма на съветската национална валута, която ще бъде издадена дружно със съществуващите форми на пари. Така съветската рубла към този момент ще има три форми: парична, безналична и цифрова.

Вече ще бъде допустимо да се правят транзакции с новия паричен формат, като се употребява платформата за цифрова рубла - специфична осведомителна система, чийто оператор, според закона, е Банката на Русия.

Цифровата рубла ще се употребява като средство за заплащания и преводи. Не е планувана опция за разкриване на депозит или приемане на заем в цифрови рубли.

Законът също по този начин открива възбрана за потребление на фразата " платформа за цифрова рубла " и производни думи и изрази в рекламата за всички лица, които не са оператори или участници в платформата за цифрова рубла.

Освен това закона планува опция за завещаване на права върху цифрови рубли, в това число посредством завещателни разпоредби. Процедурата за издаване на такива поръчки се дефинира от държавното управление на Руската федерация съгласно Банката на Русия. В допълнение на това на наследниците се дава опция да получат цифрови рубли от сметката на завещателя, с цел да провеждат погребението му. Ако има цифрови рубли по сметката на завещателя, Централната банка ще бъде длъжна по разпореждане на нотариус да ги даде на наследника за възнаграждение на съответните разноски.

Очаква се законът да влезе в действие от 1 август.
 Русия стартира да тества цифрова рубла през август?
Русия стартира да тества цифрова рубла през август?

Банката на Русия: Тестването стартира след приемането на нужните регулации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР