Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на данъка

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на данъка
Коментари Харесай

От догодина богатите в Русия с по-големи данъци

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на налога върху приходите на хората с високи доходи – първата смяна на системата за плосък налог от 2001 година, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
От идната година данъчната ставка ще се увеличи от 13% на 15% при приходи над 5 милиона рубли (около 55 370 евро по настоящия обменен курс). Путин разгласи това в телевизионно послание в края на юни, седмица преди страната да гласоподава спорни ремонти в конституцията, които отвориха пътя на президента да остане на власт до 2036 година
 Путин: Светът е в рецесия, сравнима с Голямата меланхолия Путин: Светът е в рецесия, сравнима с Голямата меланхолия
Руският президент Владимир Путин съобщи на срещата на върха на Г-20, че тази година светът е изправен пред огромна икономическа рецесия, ко...
Очаква се спомагателни 60 милиарда рубли, сподели президентът и добави, че парите ще отидат за финансиране на лекуване на деца с " тежки и редки " болести.
Настоящата система за плосък налог е въведена през 2001 година и е измежду основните промени от първия президентски мандат на Путин. Модификации на данъчната система се разискват от няколко години, в това число опцията за понижаване на налозите за хора с по-ниски приходи. Въвеждането на плоския налог „ направи допустимо извеждането на заплатите и приходите от сянка, опростяването и разясняването на въпросите на данъчната администрация “, сподели президентът през юни. Но с „ новото качество на администрацията, въвеждането на цифровите технологии, стана допустимо разпределянето на данъчната тежест по по-диференциран метод “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР