Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността
Коментари Харесай

Путин праща още 170 000 души срещу Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на числеността на войските с 15 %, което съгласно армията се дължи на " заканите ", свързани с офанзивата в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Този ход идва в миг, когато и Украйна, и Русия се стремят да завоюват позиции и да попълнят редиците си в спора, чиито фронтови линии съвсем не се изместват през последните месеци.

" Увеличаването на щатната бройка на армията се дължи на възходящите закани за страната ни, свързани със специфичната военна интервенция и продължаващото разширение на НАТО ", обявиха от армията.

Тя съобщи, че броят на служещите армейски бойци ще се усили с към 170 000 души и че това е " съответен " отговор на " нападателната активност на блока на НАТО ".

Тя добави, че не възнамерява промени в наборната военна работа или друга мобилизационна акция - непопулярна мярка, която провокира отлив на мъже от Русия предходната година.

Вместо това през последните месеци армията се насочи към акции за набиране на бойци, обещавайки атрактивни финансови хонорари, изключително в отдалечените райони.

Критиците на Кремъл обаче настояват, че това е " скрита " готовност и че мъжете не престават да бъдат призовавани в армията спорадично. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР