Руският президент Владимир Путин подписа указ за удължаване на срока

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за удължаване на срока
Коментари Харесай

Русия удължава ограниченията за търговия с неприятелски страни

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за удължение на периода на с така наречен " вражески страни ", оповестява ТАСС.

Рестрикциите върху вноса и износа на редица категории артикули и първични материали ще останат в действие до края на 2023 година

Документът променя Указ № 100 " За използването на специфични стопански ограничения в региона на външноикономическата активност за обезпечаване на сигурността на Руската федерация " от 8 март тази година, според който описите на артикули и първични материали, вносът и износът на които е неразрешен или стеснен, се откриват от държавното управление.

Освен това постановлението упълномощи кабинета на министрите да сформира лист на страните, с които търговията ще бъде лимитирана в сходство с документа. Беше неразрешен също вносът и износът на артикули, предопределени за персонална приложимост.
 Русия лимитира износа и вноса на избрани артикули и първични материали
Русия лимитира износа и вноса на избрани артикули и първични материали

Според описите, които държавното управление ще дефинира

С този декрет Русия спря износа на над 200 типа артикули и съоръжение, импортирани преди този момент в страната от чужбина. Списъкът включва по-специално софтуерно, телекомуникационно, здравно съоръжение, транспортни средства, селскостопанска техника, електрическо съоръжение.

Изключение е направено за страните сътрудници в Евразийския стопански съюз, както и Абхазия и Южна Осетия.

Забранява се и износът на избрани типове дървен материал за така наречен " вражески страни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР