Руският президент Владимир Путин подписа указ за прилагането на специални

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за прилагането на специални
Коментари Харесай

Путин подписа указ за контрасанкции срещу САЩ и техните съюзници

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за използването на специфични стопански ограничения против Съединени американски щати и техните съдружници, оповестяват от пресслужбата на Кремъл.

Сред ограниченията са забрани за преводи на резидентите на Русия в задгранична валута по техни сметки или влоговете в задгранични банки.

Мерките се вкарват " по отношение на неприятелските и противоречащите на интернационалното право дейности на Съединени американски щати и техните страни съдружници и интернационалните организации, свързани с налагането на ограничаващи ограничения " във връзка с Русия " за отбрана националните ползи ".

С декрет на от 1 март се не разрешават валутните интервенции по даване на резиденти в интерес на нерезиденти на задгранична валута по контракти, заеми и отчисления на резиденти в задгранична валута по сметки, открити в банки и други организации на финансовия пазар, ситуирани отвън рамките на Руската Федерация, а също и парични преводи без откриването на банкова сметка с потреблението на електронни средства за заплащане, предоставени от задгранични снабдители на платежни услуги.

Освен това, президентът разпореди резидентите - участници във външноикономическа активност да осъществят наложителна продажба на задгранична валута в размер на 80% от сумата на валутата, зачислена от 1 януари 2022 година по сметките им в упълномощените банки въз основа на външнотърговските контракти, подписани с нерезиденти, не по-късно от три работни дни след встъпването на указа в действие.

Редът за реализирането на продажбата на задграничната валута на експортьорите ще се открива от Централната банка.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР