Руският президент Владимир Путин подари на севернокорейския лидер Ким Чен

...
Руският президент Владимир Путин подари на севернокорейския лидер Ким Чен
Коментари Харесай

„Специални лични отношения“: Путин подари луксозен автомобил на Ким Чен Ун

Руският президент Владимир Путин подари на севернокорейския водач Ким Чен Ун първокласен автомобил, създаден в Русия.

Лимузината е била доставена на топ сътрудниците на Ким от съветската делегация в неделя, оповестиха държавните медии в Пхенян.

 

Не е оповестено дали двамата са говорили за хипотетичната военна договорка

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-късно удостовери подаръка и сподели, че това е пълноразмерен първокласен седан „ Аурус “, сходен на този, който употребява самият Путин.

„ Аурурс “ е производителят на първокласни коли, учреден през 2018 година, с цел да създава формалните държавни коли на Русия. 

 

Очаква се той и Путин да се договорят за оръжия за войната в Украйна

 

Смята се, че Ким Чен Ун е почитател на коли и има сбирка от първокласни чуждестранни возила. Сестрата на Ким Йо Чен сподели, че „ подаръкът служи като ясна проява на специфичните персонални връзки сред висшите водачи “ на двете страни, представена от севернокорейската държавна осведомителна организация KCNA.

Министерството на външните работи на Южна Корея обаче съобщи, че подаръкът нарушава глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея, които не разрешават доставките на избрани категории транспортни средства, в това число първокласни коли.

 

Руският президент удостовери, че ще помогне на Пхенян да развие сателитната си стратегия

След нахлуването в Украйна, Русия и Северна Корея построиха близки връзки между тях. Този подарък е още един знак за стопляне на връзките сред двете страни. Руският президент посрещна севернокорейския водач на космодрума „ Восточний “ в съветския Далечен изток предишния септември, което беше първото му пътешестване в чужбина от четири години.

По време на това посещаване севернокорейският водач инспектира личната лимузина „ Аурус Сенат “ на Путин и беше поканен да се качи на задната седалка. Двамата си размениха и оръжия като дарове.

 

Милър акцентира, че прехвърлянето на оръжия от Северна Корея в Русия би било в нарушаване на голям брой резолюции на Организация на обединените нации

 

Смята се, че Северна Корея доставя на Русия артилерия, ракети и балистични ракети за войната, макар интернационалните наказания против двете страни, написа Би Би Си. И двете страни отхвърлят да нарушават глобите.

През последните месеци и Русия, и Северна Корея показаха, че Путин ще посети Пхенян в близко бъдеще.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР