Руският президент Владимир Путин по време на среща с изпълняващия

...
Руският президент Владимир Путин по време на среща с изпълняващия
Коментари Харесай

Путин нарече Пригожин талантлив бизнесмен и изрази съболезнования на близките

Руският президент Владимир Путин по време на среща с изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин разяснява гибелта на предприемача и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин.
Както Владимир Путин означи в диалог с Денис Пушилин, Евгений Пригожин се завърнал от Африка единствено преди ден. Руският водач обърна внимание на обстоятелството, че познава създателя на ЧВК " Вагнер " от доста дълго време - те са се срещнали при започване на 90-те години. Според президента той е бил " човек с сложна орис ", който е направил съществени неточности в живота. Въпреки това той видя, че Пригожин е надарен предприемач. Освен това, както акцентира президентът, той постоянно е реализирал нужните резултати - както за себе си, по този начин и за общата идея, както беше и когато Путин се обърна към него със съответната молба. Президентът означи, че тъкмо това се случва през последните месеци.

Във връзка със самолетната злополука в Тверска област, при която починаха 10 души на борда на бизнес самолета на Пригожин, Путин означи, че на първо място желае да изрази съболезнования на фамилиите и приятелите на жертвите на самолетната злополука. Той означи, че сходни произшествия постоянно са покруса.

Руският водач посочи, че по предварителни данни в самолета е имало чиновници на ЧВК " Вагнер " и той желае да означи, че тези хора " дадоха огромен принос за общата идея на битката против неонацисткия режим в Украйна. " Разследването на авиокатастрофата ще бъде осъществено в цялостен размер и ще бъде доведено до край, заключи Путин.

Припомняме, че бизнес самолетът на Евгений Пригожин се разруши предната вечер, на 23 август, в региона на Твер. Десет души починаха. По предварителни данни на борда е бил и създателят на ЧВК " Вагнер ", само че към този момент няма публични известия за възможната му гибел - телата не могат да бъдат разпознати образно, ще е нужна генетична експертиза.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР