Руският президент Владимир Путин отрече твърденията на британския певец Елтън

...
Руският президент Владимир Путин отрече твърденията на британския певец Елтън
Коментари Харесай

Владимир Путин: Елтън Джон бърка, Русия е "неутрална" спрямо ЛГБТ общността

Руският президент Владимир Путин отхвърли изказванията на английския артист Елтън Джон, че Русия е враждебно настроена към ЛГБТ общността и че той бърка, като твърди това, написа " Холивуд рипортър ".

Руската осведомителна организация цитира съветския държавен глава да споделя, че съгласно него Елтън Джон се е объркал. " Ние (в Русия) имаме доста неутрално отношение към членовете на ЛГБТ общността. Имаме закон, за който бяхме подложени на критика, закон, забраняващ пропагандата на хомосексуалността измежду подрастващите. "

Според Путин законът цели да обезпечи на децата опция сами да вземат решение за сексуалността си, когато са задоволително пораснали.

В своя коментар Путин прави комплимент на Елтън Джон за това, че го почита доста и го дефинира като " талантлив музикант ".

Тези негови изявления идват малко откакто Джон разяснява скорошно изявление на съветския президент с " Файненшъл таймс ", в което той споделя, че намира половите категории за " несъразмерни ", и добавя, че не желае ЛГБТ културата да " засенчи " съветската хетеросексуална просвета.

В свое отворено писмо до Путин, оповестено в петък, Джон споделя: " Напълно съм несъгласен с визията ви, че преследването на политики, които се стремят към мултикултурно и полово многообразие, са отживялост в нашите общества. "

Певецът добавя още, че открива двоякост в коментара на Путин за това, че желае ЛГБТ хората " да са щастливи " и че " ние нямаме проблем с това ", акцентирайки като образец цензурирането на биографичния филм за Елтън Джон " Рокетмен " в Русия, при което от него бяха махнати гей секс сцените и фрагментите с приложимост на опиати.

Междувременно съветският министър на културата, който дава отговор за разрешителните за издаването на филми, акцентира, че той не е претендирал никакви промени във кино лентата, както и че монтажът е бил изработен непринудено от локалния дистрибутор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР