Руският президент Владимир Путин остава отворен за всякакви контакти за

...
Руският президент Владимир Путин остава отворен за всякакви контакти за
Коментари Харесай

Путин готов да обсъжда сценирии за разрешаване на проблемите с Украйна


Руският президент Владимир Путин остава отворен за всевъзможни контакти за разискване на разрешаването на спора в Украйна, оповестиха от Кремъл. Той е подготвен да дискутира вероятни сюжети за решение на украинския проблем, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Коментарите бяха направени в навечерието на визитата на африкански водачи, които ще показват на Путин нова мирна самодейност – близо 16 месеца откакто той подреди съветската инвазия в Украйна. Русия от дълго време твърди, че е отворена за договаряния, само че желае Украйна би трябвало да признае новите действителности на място, където съветските сили управляват към 18% от украинската територия.
-->
Миналата есен Москва разгласи за анексирани четири района в Източна и Южна Украйна, които отчасти управлява. Преди това, през 2014 година, Русия анексира украинския полуостров Крим. Мирният проект на Украйна планува евакуиране на съветските войски от цялата украинска земя и това е основа за всяко споразумяване на войната.  В същото време Путин съобщи, че контраофанзивата на Украйна до момента не е постигнала никакви цели. 

" Понякога украинските елементи съумяват да доближат до първа линия, от време на време не съумяват. Въпросът е, че те употребяват по този начин наречените стратегически запаси. Първият от тях е предопределен за пробив на защитата, вторият е за потребление на войски за обезпечаване и за напредване по територията. Те не са постигнали задачите си в нито един от разделите. Всъщност загубите им са доста огромни – 1 към 10 спрямо съветската войска ", сподели Владимир Путин. 

Русия няма потребност да употребява нуклеарни оръжия и тяхното теоретично потребление е допустимо, единствено в случай че териториалната целокупност, независимостта, суверенитетът и самото битие на Русия са застрашени, съобщи още Путин. Москва няма да договаря за понижаване на запасите от нуклеарно оръжие, както желаят западните съдружниците.

На интернационалния стопански конгрес в Санкт Петербург той се похвали, че съветската отбранителна индустрия работи на цялостни обороти, оповестява евронюз.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР