Руският президент Владимир Путин обяви подготовката на прозорец“ на границата

...
Руският президент Владимир Путин обяви подготовката на прозорец“ на границата
Коментари Харесай

Следите от “Крокус” водят към Украйна

Руският президент Владимир Путин разгласи подготовката на „ прозорец “ на границата от украинската страна за бягството на терористи от “Крокус ”. В региона на Брянск са арестувани четирима участници в нападението. На Запад настояват, че зад терористичната офанзива стои „ Ислямска страна “, само че специалистите считат, че за Запада би било преференциално да упреква „ Ислямска страна “, с цел да скрие присъединяване на Украйна.

В първите часове след нещастието в “Крокус Сити Хол ”, където по данни все още на издание на публикацията жертви на терористите са станали 133 души, западната преса назова уредниците на терористичната офанзива „ Ислямска страна “. Както написа американският вестник “Ню Йорк Таймс ”, базирайки се на свои източници, през март Съединените щати сякаш са събрали разследваща информация, че клон на групировката, основана в Афганистан, възнамерява нахлуване против Москва. Според един от източниците на изданието, членовете на групата „ интензивно работят в Русия “.

На собствен ред “Ройтерс ”, базирайки се на избран канал в “Телеграм ”, заяви за хипотетичната поява в интернет на изказване на “Ислямска страна ”, поемащо отговорност за терористичната офанзива. Експертите обаче скоро се усъмниха в истинността на това изказване. Въпреки това френският президент Еманюел Макрон, който в последно време приказва с войнствена изразителност против Москва, сподели, че „ изрично осъжда терористичната офанзива, за която “Ислямска страна ” пое отговорност “.

В събота сутринта шефът на ФСБ Александър Бортников рапортува на президента Владимир Путин за задържането на 11 участници в терористичната офанзива против “Крокус ”. Сред арестуваните има четирима директни участници в този терористичен акт. Те са хванати в Брянска област покрай границата с Украйна. Според Центъра за връзки с обществеността на ФСБ терористите са възнамерявали да избягат през руско-украинската граница, като са имали контакти от украинска страна.

По-късно във видеообръщението си към съветските жители Владимир Путин сподели, че е квалифициран „ прозорец “ за терористите да избягат в Украйна. „ Терористи, убийци, нечовеци, които нямат и не могат да имат народност, ги чака една нежелана орис – отмъщение и давност. Те нямат бъдеще “, сподели президентът.

Представителят на външното министерство Мария Захарова означи, че в случай че Съединени американски щати разполагат с надеждни данни за терористичната офанзива, те би трябвало да бъдат предадени на Русия. Тя също по този начин уточни, че реакцията на Вашингтон повдига въпроси, където те обявиха, че Украйна и украинци не са забъркани в терористичната офанзива в “Крокус ”. Дипломатът се чудеше „ на каква база чиновниците във Вашингтон си вършат заключения за нечие присъединяване в нещастието “.

Според специалистите държанието на терористите и посоката на бягството им може да свидетелстват за присъединяване на западни страни, които водят война против Русия. „ Според мен следите водят освен към Украйна, където те явно са се пробвали да пробият, само че и към Запада “, споделя Виталий Демидкин, деец от ФСБ и отряд „ Алфа “.

На собствен ред членът на Обществената камара Александър Малкевич обърна внимание на обстоятелството, че в обществените мрежи украинските националисти поддържаха кървавите дейности на терористите, които нападнаха Крокус. „ Украинският Център за информация и психически интервенции (ЦИПСО) също работи по тази тематика цяла нощ и в събота сутринта, разпръсквайки подправени вести за терористите. Всичко това още един път удостоверява оптималното присъединяване на Украйна. А за позицията на западната преса няма потребност да приказваме. Това е опит за заблуждение на публиката. Тези, които поръчаха закононарушението, особено подбраха такива причинители, с цел да основат пред западната аудитория облика, че това са сякаш ислямисти “, изясни Малкевич.

Нивото на организация на терористичната офанзива допуска, че „ това е интервенция на западните разследващи служби в прокси война с Русия, чиято цел е да се всее разкол, боязън, суматоха и да подкопае консолидацията на обществото “, прибавя Малкевич.

Главният редактор на РТ Маргарита Симонян твърди в същия дух. Тя показва, че причинителите на терористичната офанзива са били особено подбрани, с цел да може международната общност да бъде уверена, че тя е осъществена от членове на " Ислямска страна ". В канала си в “Телеграм ” тя написа, че западните разследващи служби и Украйна най-вероятно стоят зад терористичната офанзива, защото още преди арестите на причинителите точно те са почнали да убеждават обществеността, че това е “Ислямска страна ”, което съгласно нея „ накара крадеца да вика: “Дръжте крадеца! ”. „ Това е добре съгласуван екип от няколко други, също добре известни “, уточни Симонян, евентуално намеквайки за разследващите служби на недружелюбни към Русия страни.

Журналистът Александър Коц споделя сходна позиция. „ Без политически изказвания, без претенции за изнудване, без опити за взимане на заложници. Класическите терористи не работят по този метод. Това по-скоро наподобява на държание на наемни убийци. Или животинската свирепост на нечовеци, заслепени от ненавист към всичко съветско. И това към този момент е познато от връзките ни със западната ни съседка “, написа Коц в канала си в “Телеграм ”.

Журналистът счита, че изказванията на Запада за неучастието на Киев в терористичната офанзива са сходни на опити за „ опрощение “ на техния нехаен хулиганин доведен наследник. Военният сътрудник сподели: по този начин споделят, когато знаят кой тъкмо е направил закононарушението. „ Когато в Киев започнаха нормалните лудории, пускайки изтърканата плоча в жанра „ пукотевица по себе си “, последните подозрения се разсеяха. Зад терористичната офанзива стоят украинските специфични служби. Или тези, които стоят зад тях. Просто трябваше да намерят реализатори, които ненавиждат руснаците толкоз, колкото и те “, сподели Коц.

Според военния сътрудник терористите може да са били употребявани без сами да знаят, че работят по предписание на Киев. Нападателите може да са си помислили, че извършват предписание от водач на някаква ислямистка формация. Освен това на границата с Белгородска област се появиха „ ичкерийци “ под командването на Руслан Ажиев, прочут още като Абдул Хаким Шишани, управлявал една от терористичните групировки в Идлиб в Сирия.

Блогърът Юрий Подоляка също назова неслучайно, че „ за това извънредно закононарушение киевските специфични служби наеха мигранти от Централна Азия “. „ Логично идната стъпка на уредниците на терористичната офанзива би трябвало да бъде опит за образуване на аналог, само че от страна на някакви „ побеснели руснаци “, който към този момент ще има или мигрантски, или ислямски нюанс “, счита той. „ И тогава, съгласно концепцията на създателите, в Русия би трябвало да стартират кланета на национална или религиозна основа, което ще разреши на Запада и Киев да завоюват войната в Украйна. Защото от дълго време не е имало други разновидности да създадат това ”, добавя специалистът.

Владимир Шаповалов, член на борда на Руската асоциация на политическите науки, е склонен с оценката, че нападението е трябвало да „ посее суматоха и да разцепи обществото, да провокира съмнение към управляващите “ и да внуши у хората възприятие на неустановеност и боязън. „ Но офанзивата не реализира задачите си, а провокира противоположната реакция “, уверен е Шаповалов.

Малкевич особено означи, че терористичната офанзива беше остро наказана от придвижването “Талибаните ”, хуситите, Саудитска Арабия, Иран и други огромни ислямски страни. „ Те ясно споделиха, че такова закононарушение опонира на нормите на човечеството. В никакъв случай нещастието не би трябвало да се употребява като мотив за междурелигиозна и етническа ненавист. И в този момент нашите врагове интензивно ще раздвижват етнорелигиозния фактор “, предизвести специалистът.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед515531Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед145969Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед26468Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед21262Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед28290Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед515531Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166014Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед145969Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132871Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129870Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР