Руският президент Владимир Путин обяви могилизация (игра на думи от

...
Руският президент Владимир Путин обяви могилизация (игра на думи от
Коментари Харесай

В нета сравниха обявената от Путин мобилизация с пращане в гроба


" Руският президент Владимир Путин разгласи " могилизация " (игра на думи от " готовност " и съветската дума за " гроб " " могила " ) ", това написа израелската медия мигнюз, която подбра реакции на днешния декрет на стопанина на Кремъл, обявяващ свикването на 300 000 души в редовете на въоръжените сили на Москва.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7055
" Думата " могилизация " бързо набра известност в рускоезичния сегмент на международната мрежа ", добави основаното в еврейската страна издание.

Украински блогър, представен от мигнюз, съобщи: Мобилизация значи разпределяне на мобилни телефони.

" Днес един от дребното опозиционни съветски уеб сайтове " Медуза " заяви, че деятели от младежкото придвижване " Весна " ( " Пролет " ) приготвят митинги пред военните окръжия в цялата страна. " Ние не желаеме нашите мъже да стават пушечно месо ", обявиха от сдружението.

Също по този начин потребителят на Туитър E. Sanseverino разгласява в обществената мрежа следната фотография.

Момче на забележима възраст сред 5 и 7 години е облечено в униформа на руски боен от Втората международна война. До него е клекнала майка му. Тя го закопчава и му споделя: Не плачи, сине! Аз отново ще народя.

Думите на дамата от фотоса са намек на изявление на руския военачалник от Втората международна война Георгий Жуков. Той на рецензиите, че изпраща против германците неопитни бойци, ставали лесни жертви на врага е отговарял: Нищо, дамите отново ще народят.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР