Руският президент Владимир Путин не си спомня кога за последен

...
Руският президент Владимир Путин не си спомня кога за последен
Коментари Харесай

Путин към Тъкър Карлсън: Войната в Украйна може да приключи до няколко седмици

Руският президент Владимир Путин не си спомня по кое време за финален път е разговарял с американския си сътрудник Джо Байдън , имал е „ персонални връзки “ с предшественика си Доналд Тръмп и счита, че пълномащабната инвазия на страната му в Украйна може да завърши до няколко седмици – в случай че Западът просто спре да оказва помощ на Киев да се пази, оповестява „ Politico “.

Тези фрагменти от мисълта на Путин излязоха от двучасовото, горещо предстоящо изявление, което съветският президент даде на някогашния водещ на „ Fox News “ Тъкър Карлсън и което беше оповестено на уеб страницата на извънредно десния коментатор в четвъртък. На въпроса на Карлсън за опцията за мир в Украйна Путин отговори по този начин:

„ Ако в действителност желаете да спрете да воювате, би трябвало да спрете да доставяте оръжие , визирайки западната помощ за Киев , като добави:

„ Това ще завърши до няколко седмици. Това е всичко . “

Говорейки за задачите на по този начин наречената от него „ специфична военна интервенция в Украйна, Путин съобщи, че те към момента не са реализирани, тъй като една от задачите е денацификацията . За първи път Путин обясни какво има поради под това:

„ Това значи възбрана на всички типове неонацистки придвижвания. Трябва да се отървем от тези хора, които поддържат тази идея, поддържат тази процедура и се пробват да я запазят . “

Запитан по кое време за финален път е разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, Путин отговори:

„ Не мога да си спомня по кое време съм разговарял с него , като добави, че двамата са разговаряли за финален път преди нахлуването в Украйна през февруари 2022 година

Карлсън по този начин и не загатна поименно някогашния президент Доналд Тръмп, само че Путин го направи. „ Имах такива персонални връзки с Тръмп , сподели той и добави, че той персонално е харесвал и Джордж Буш-младши .

Запитан за мнението му по отношение на притежателя на X Ил ън Мъск , Путин разяснява, че съгласно слуховете той е вградил чип в човешкия мозък , и добави:

„ Мисля, че няма по какъв начин да спрем Ил ън Мъск. Той ще прави , каквото откри за добре.

Запитан за Еван Гершкович , 32-годишният сътрудник на „ Уолстрийт джърнъл “, който е в следствения арест от съвсем година по обвинявания в шпионаж – обвинявания, които той и работодателят му изрично отхвърлиха – Путин съобщи, че специфичните служби на двете страни са „ в контакт между тях “ и няма „ табу за споразумяване на този въпрос “. В отговор на възраженията на Карлсън, че Гершкович очевидно не е разузнавач , Путин даде да се разбере:

„ Той не е просто публицист. Повтарям. Той е публицист, който скрито се снабдява с поверителна информация . “

След това, без да го загатва поименно, Путин се спря на случая с Вадим Красиков , съветски сътрудник на ФСБ , който сега излежава доживотна присъда в Германия за ликвидиране и за който се твърди, че Москва се стреми да го замени за Гершкович.

Карлсон попита Путин и за нападенията против газопроводите „ Северен поток в Балтийско море през септември 2022 година – което провокира забавна замяна на реплики. Карлсън попита:

„ Кой взриви „ Северен поток “? Какво се случва с ъс „ Северен поток “?

Путин отговори:  „ Със сигурност Вие . “

Интервюиращият отвърна: „ Бях ангажиран този ден. Не взривих „ Северен поток “.

Путин шеговито парира в отговор, че до момента в който Карлсон персонално има оправдание за деня на гърмежите, Централно разузнавателно управление на САЩ няма такова. Руснакът не показа никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията си – които Вашингтон неведнъж отхвърляше – като вместо това заявява изказванието си, че единствено Съединени американски щати биха имали опция и интерес да взривят газопровода .

Карлсън, провокативен специалист, който беше изпъден от Fox News предходната година, е първата западна медийна фигура, която интервюира Путин от началото на пълномащабната инвазия на Кремъл в Украйна . Войната лиши живота на десетки хиляди хора и стана причина за издаването на интернационална заповед за арест на съветския президент за военни закононарушения .

Карлсън неведнъж слага под въпрос помощта на Съединените щати за Украйна и неведнъж отразява пропагандата на Кремъл. Той твърди, че Западът , който желае да одобри Украйна в НАТО , е отговорен за съветското нахлуван е, и декларира, че войната е била „ предопределена да провокира промяна на режима в Москва . Неслучайно Карлсън е единствената задгранична медийна персона, получила благословията на Кремъл за изявление с съветския водач.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано тази седмица не скри, че Карлсън е бил определен поради другарската му позиция към Москва във връзка с спора . Ето какво сподели Песков за позицията на Карлсон:

„ Той не е проруски, не е проукраински, той е проамерикански. Неговата позиция внезапно контрастира с тази на обичайните англосаксонски медии . “

Новината за изявлението провокира гневна реакция от страна на одобрени публицисти, някои от които от години се стремят да седнат на една маса с Путин.

Ан Апълбаум, американска журналистка и историчка, упрекна Карлсън, че е „ пропагандист, който в предишното е помагал на автократите да прикриват корупцията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР