Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плановете

...
Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плановете
Коментари Харесай

Путин планира нова офанзива, иска да завземе Харков и Одеса, пише Блумбърг

Руският президент Владимир Путин не се е отказал от проектите да завземе Украйна, оповестява през днешния ден Блумбърг, базирайки се на източници близки до Кремъл.

Те считат, че откакто разгласи готовност, той се надява да си върне самодейността на бойното поле, да се придвижи в дълбочина в Украйна и да завладее няколко огромни града, измежду които Харков и Одеса.

Неотдавна с изненадваща атака украинските въоръжени сили освободиха по-голямата част от североизточната Харковска област, обръщайки в бягство елитната съветска Първа гвардейска танкова войска и пленявайки огромна част от техниката ѝ, които тя изостави.

Руският водач възнамерявал да остави на Украйна единствено част от довоенната ѝ територия, споделят източниците на Блумбърг, които са поискали анонимност.

Обкръжението на Путин към момента има вяра, че може да реализира поврат във войната и да наложи договаряния, в които да закрепи постигнатите с военна мощ завоевания.

Блумбърг разяснява, че е малко евентуално 300 хиляди необучени и едва стимулирани бойци от първата вълна на мобилизацията да реализират подобен поврат. По-вероятно е те единствено да забавят украинското контранастъпление, споделят пред организацията военни анализатори.

Очаква се в петък Путин да направи послание към Федералното заседание и по-късно да подпише анексията на териториите в четирите украински области, където от 23 до 27 септември се организираха така наречен “референдуми ” за присъединение към Русия, написа Блумбърг.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР