Руският президент Владимир Путин нарече грешка решението на Съветския съюз

...
Руският президент Владимир Путин нарече грешка решението на Съветския съюз
Коментари Харесай

Путин: Решението на СССР да потуши Унгарското въстание и Пражката пролет беше грешка

Руският президент Владимир Путин назова " неточност " решението на Съветския съюз да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия, с цел да смаже всеобщите митинги по време на Студената война, съобщи Ройтерс.

Путин приказва на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток, предава Българска телеграфна агенция.

" Това беше неточност ", съобщи той, отговаряйки на въпрос, обвързван с възприемането на Русия като колониална мощ поради изпращането на войски в Будапеща през 1956 година и Прага през 1968 година Унгарското въстание е потушено от руските сили и доста хора умират в Будапеща. На Пражката пролет е комплициран край, когато руските войски нахлуват в Чехословакия.

Русия в никакъв случай и на никое място не е била колонизатор, за разлика от западните страни, сподели Путин. " Сътрудничеството ни постоянно е било изграждано на равноправна основа или с готовност за помощ и поддръжка "

През 2022 година Путин изпрати десетки хиляди военни в Украйна, започвайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война.

Путин назова през днешния ден Аркадий Волож, един от основателите на компанията " Яндекс ", " надарен човек ", който има правото да показва мнението си. Той направи този коментар, откакто предишния месец Волож осъди " варварската " инвазия в Украйна. Президентът увери, че няма да има деприватизации на компании в Русия. По думите му фактът, че прокуратурата работи интензивно по избрани посоки, по обособени сдружения, не е обвързван с никакви решения за лишаване на благосъстоятелност.

" С вас виждаме по какъв начин през последните години се промени и продължава да се трансформира международната стопанска система, в това число и заради обстоятелството, че някои страни, преди всичко западните, несъмнено, собственоръчно унищожават системата на финансовите, комерсиалните и икономическите връзки, която самите те сътвориха и построиха в доста връзки ", сподели президентът, представен от ТАСС.

По думите му се ражда нов модел на връзки и интеграция, който към този момент не обслужва единствено Запада, а е за цялото човечество, за целия работещ и разрастващ се многополюсен свят.

Според него Западът се пробва да възпре Китай, само че ще се провали, а руско-китайските връзки са на невиждано равнище. Путин сподели още, че не чака обилни промени в връзките сред Русия и Съединени американски щати, без значение кой ще бъде идващият американски президент. Руският водач означи, че претекстовете за правосъдните каузи против някогашния държавен глава Доналд Тръмп са политически и демонстрират какъв брой " гнила " е американската политическа система.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР