Руският президент Владимир Путин направи необичайно споменаване на в последната

...
Руският президент Владимир Путин направи необичайно споменаване на в последната
Коментари Харесай

Путин цитира Дж. К. Роулинг. Реакцията ѝ не закъсня.

Руският президент Владимир Путин направи извънредно споменаване на в последната си тирада. По време на телевизионно послание в петък по държавната телевизия, Путин цитира, която беше обект на рецензии за изказвания, които е направила по отношение на транссексуалните въпроси. Той уточни това като доказателство, че Западът обича да „ канселира “ хората, добавяйки, че това е нещо, пред което и Русия е изправена в този момент.

Путин (реферирайки към по този начин наречената cancel culture) сподели, че Роулинг е “канселирана “, тъй като тя „ не е удовлетворила настояванията за правата на пола “.

Той добави:

„ Сега се пробват да анулират страната ни. Говоря за прогресивната дискриминация на всичко, обвързвано с Русия “ - и оприличи това на cancel culture на нацистите, изгаряли книги през 30-те години на предишния век.

„ Спомняме си фрагментите, на които изгарят книги “, сподели той - „ Невъзможно е да си представим такова нещо у нас и ние сме застраховани от това с помощта на нашата просвета. И за нас тя е неотделима от родината, от Русия, където няма място за етническа назадничавост, където от епохи живеят дружно представители на десетки етноси”.

Реакцията на писателката не закъсня. Роулинг разгласява в Twitter коментар, който наподобява е отговор на Путин. Той гласи:

„ Критики към западната cancel culture евентуално не е добре да бъдат отправяни от тези, които сега избиват цивилни поради „ закононарушението “ на опозиция, или които затварят и тровят своите критици. #IstandWithUkraine.”

Critiques of Western cancel culture are possibly not best made by those currently slaughtering civilians for the crime of resistance, or who jail and poison their critics.
— J.K. Rowling (@jk_rowling)
В следващи туитове Роулинг показа връзка към информация за благотворителната организация за деца Lumos в Украйна:

„ Децата, хванати в капан в сиропиталища и други институции, са извънредно уязвими сега. Благодаря доста на всички, които към този момент са дарили за апела на Lumos за Украйна “, написа Роулинг в Twitter, представена от The Hollywood Reporter.

Речта на Путин идва повече от месец след нашествието в Украйна и откакто голям брой западни компании стопираха интервенциите си в Русия и съветските лица и компании бяха изправени пред световен протест.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР