Руският президент Владимир Путин на среща с президента на Турция

...
Руският президент Владимир Путин на среща с президента на Турция
Коментари Харесай

Путин: Турски поток е един от най-важните маршрути за доставка на руски газ за Европа

Руският президент Владимир Путин на среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган назова " Турски поток " един от най-важните направления за доставка на съветски газ в Европа, предава.

„ Искам да отбележа, че „ Турски поток “, чието строителство завършихме преди време, през днешния ден е една от най-важните артерии за доставяне на Европа с съветски газ “, добави още Путин.

Президентът на Руската федерация акцентира, че " Турски поток ", за разлика от всички други посоки за доставка на съветски въглеводороди, " работи вярно, работи ритмично, без никакви сривове ". Той означи, че има поради освен доставките за потребителите в Турция, само че и за потребителите в Европа.

„ Смятам, че европейските сътрудници би трябвало да бъдат признателни на Турция за обезпечаването на непрестанен пренос на нашия газ за европейския пазар “, сподели Путин.

Путин уточни, че за ползване в самата Турция " и петрол, и газ, и въглища, и други артикули - всичко върви в огромни размери, в огромни количества без никакви повреди ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР