Руският президент Владимир Путин може да използва ядрено оръжие, за

...
Руският президент Владимир Путин може да използва ядрено оръжие, за
Коментари Харесай

US институт за изследване на войната: Путин ще пусне ядрена бомба, за да спре контрата на украинците

Руският президент Владимир Путин може да употребява нуклеарно оръжие , с цел да спре контранастъплението на украинските въоръжени сили против краткотрайно окупираните Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области. Това настояват анализатори от Американския институт за проучване на война та ISW, представени от организация УНiАН.

Според тях след анексирането на окупираните области Путин може директно или индиректно да разгласи, че съветската теория, която разрешава потреблението на нуклеарни оръжия за отбрана на територията на Руската федерация, се ползва и за „ новите “ земи.

Американските анализатори от ISW разясняват, че с сходни дейности съветският деспот заплашват Украйна и нейните западни сътрудници с нуклеарна офанзива, в случай че украинските опити за освобождение на окупираната територия продължат.

Междувременно ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак сподели в изявление за nv.ua, че за страната му е значимо война та да приключи до зимата, тъй като в противоположен случай нашествениците щели да имат опция да се окапят в завладените територии. Той добави, че с цел да победят руснаците, сънародниците му се нуждаят от задоволително оръжие и техника, написа УНiАН.

Украинската осведомителна организация оповестява, че администрацията на президента на Съединените американски щати Джо Байдън се готви да даде на Киев спомагателни реактивни артилерийски системи HIMARS и муниции за тях.

Кореспондентът на УНИАН прецизира, че това е споделил на брифинг в Белия дом Джон Кърби, който е и координатор на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати по стратегически връзки.

„ През тази седмица администрацията на президента Джо Байдън ще разгласи идващия пакет от оръжия и съоръжение за Украйна. Това ще бъде шестнадесетото сходно даване на помощ в поддръжка на Киев, откогато президентът встъпи в служба. Пакетът ще включва още високомобилни модерни ракетни системи HIMARS, които украинците употребяват доста дейно “, сподели Кърби.

Министърът на защитата Алексий Резников пък посочи, че Украйна се нуждае от минимум 100 реактивни артилерийски системи HIMARS и M270 с цел да е ефикасна контраатаката.

Военният специалист Олег Жданов обаче разкри, че Путин е изпратил специфичните сили в Украйна за „ лов за HIMARS “. Руски медии оповестиха, че някои от американските РСЗО към този момент са в ръцете на нашествениците. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР