Руският президент Владимир Путин критикува планираната за юни в Швейцария

...
Руският президент Владимир Путин критикува планираната за юни в Швейцария
Коментари Харесай

Путин: Москва е готова да преговаря, но не и по нереални схеми

Руският президент Владимир Путин подлага на критика плануваната за юни в Швейцария интернационална конференция на високо ниво за мир в Украйна. Той сподели, че Русия няма да бъде поканена, само че е ясно, че нищо не може да бъде решено без Москва. Путин съобщи това по време на среща с беларуския водач Александър Лукашенко.

Руският водач съпостави форума в Швейцария с " същински паноптикум ".

" Никога не сме се отказвали от спокойно решение. Не ние започнахме тази война. Тъй като не отиваме в Швейцария, в този момент хората споделят, че отхвърляме да преговаряме. Украйна сама се вкара в ъгъла, като прекъсна договарянията преди две години - малко след началото на войната. Москва е подготвена да договаря, само че не и по схеми, които нямат нищо общо с действителността ", съобщи Путин.

Според Путин другата страна е считала, че Русия може да бъде победена на бойното поле, само че това се е оказало невероятно. В дневния ред на конференцията в Швейцария ще бъде формулата за мир, препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.

Той упорства съветските войски да се изтеглят от всички окупирани територии. Путин обаче желае мир, при който да бъдат непокътнати предходните съветски завоевания, както и Украйна да стане демилитаризирана и неутрална страна, която се отхвърля от участие в НАТО.

Русия нападна и тази нощ енергийна инфраструктура на Украйна. Дронове предизвикаха пожар в оборудване в Днепропетровск и повредиха инфраструктура в Херсон. Украинските сили са свалили 16 от 17 безпилотни самолета и една управляема ракета Х-59, изстреляна към Днепропетровск. Не се оповестява за жертви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР