Руският президент Владимир Путин каза на годишната си пресконференция днес,

...
Руският президент Владимир Путин каза на годишната си пресконференция днес,
Коментари Харесай

Путин се надява Байдън да разведри руско-американските отношения

Руският президент Владимир Путин сподели на годишната си конференция през днешния ден, че се надява определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън да помогне за решаването на някои от сложните проблеми в връзките сред Москва и Вашингтон, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Ние изхождаме от това, че новоизбраният президент на Съединените щати ще разбере какво се случва - той е човек с опит във вътрешната и външната политика, и разчитаме, че всички зародили проблеми, или най-малко част от тях, ще намират решение при новата администрация ", сподели съветският президент.

Отговаряйки на журналистически въпрос, той още веднъж сподели, че съветски хакери не са се намесвали в американските президентски избори през 2016 година, с цел да оказват помощ за избирането на Доналд Тръмп.

" Защо съветските хакери този път не помогнаха за преизбирането на Тръмп? - повтори Путин, представен от ТАСС, въпроса на журналиста. - Смятам, че това не е въпрос, а провокация. Руските хакери не са помагали за избирането на настоящия президент на Съединени американски щати и не са се намесвали във вътрешните работи на тази велика страна. "

Той изрази мнение, че Доналд Тръмп има огромна поддръжка в страната си и, доколкото в Москва схващат, той не счита да напуща политическия живот в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин също по този начин съобщи, че е сигурен, че ще има опити за интервенция извън в парламентарните избори във федерацията през 2021 година. Русия обаче се готви за това още занапред, съобщи той, представен от ТАСС.

" Естествено ще вършат опити да се месят, от самото начало вършат по този начин. И освен в нашите избори, на процедура в целия свят ", сподели Путин. По думите му това е " световна политика - както бази в целия свят, по този начин и интервенция в целия свят ". " Знаем това и се готвим за това ", увери съветският водач.

По думите му Русия ще може да даде ефикасен отпор, единствено в случай че голямото болшинство жители на страната вдървен, че това е интервенция, че Русия би трябвало да се опълчи, че това е нещо неприемливо и че Русия би трябвало сама да дефинира ориста си.

Затова настройката на блогърите в интернет, настройката на медиите да се пазят сами е нещо изключително значимо - това значи да браним своя суверенитет, добави Владимир Путин.

В така наречен обединен ден за гласоподаване, на 19 септември 2021 година, в Русия ще се състоят избори на разнообразни нива, в това число за Държавна дума, прецизира организацията

В началото на годишната си конференция Путин посочи, че не счита деянията от този тип за официални и им придава огромно значение.

Естествено имам голям поток от информация за събитията в страната и тя идва при мен по разнообразни канали, само че няма нищо по-ценно от директното другарство с хората у нас, с жителите на Руската федерация. Няма нищо по-ценно от това да чуя мнението им за това по какъв начин живеем, какво ни занимава и какво би трябвало да създадем, с цел да живеем по-добре, уточни Путин.

Русия посрещна казуса с пандемията почтено и частично по-добре от други страни. В изискванията на пандемия съветската медицина се появи по-ефективна, в сравнение с в други страни. Хората в Русия още веднъж потвърдиха какъв брой е значимо сплотяването пред лицето на една опасност, акцентира водачът на федерацията.

Нивото на отбрана, обезпечавано от съветската ваксина против ковид, доближава 97 на 100, напомни Владимир Путин, като сподели, че това е една добра ваксина.

Путин показа, че към момента не се е ваксинирал, само че добави, че ще го направи, когато това бъде допустимо за неговата възрастова категория, съобщи Франс прес. Президентът е на 68 години.

Той сподели, че е убеден в нуждата от всеобща имунизация против вируса, добавя ТАСС.

Държавният глава изрази убеденост, че съдействието сред фармакологичната компания AstraZeneca с Русия ще бъде положително. За това съдействие бе обявено по-рано този месец. AstraZeneca също създава ваксина против COVID-19.

Говорейки за пандемията, Путин прикани да не се разисква въпросът за това кой е отговорен за появяването на ковид, а по какъв начин да се окаже помощ на хората и страните да преодолеят пандемията.

Той също по този начин обрисува в розови краски националаната стопанска система. Безработицата е повишена с по-малко от 2 процентни пункта от 4,7 % при започване на годината до 6,3 % сега, посочи Путин.

За тази година се чака нарастване от 1,5 на 100 на междинната заплата в Русия с отчитане на инфлацията, добави президентът успокоявайки обществото, че страната се оправя съответно с рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР