Руският президент Владимир Путин изпрати днес новогодишна честитка до президента

...
Руският президент Владимир Путин изпрати днес новогодишна честитка до президента
Коментари Харесай

Путин покани Тръмп да дойде за парада на Деня на победата

Руският президент Владимир Путин изпрати през днешния ден новогодишна честитка до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в която той още веднъж го предложения да участва през май следващата година на 75-годишнината от успеха на Съветския съюз във Втората международна война, съобщи БГНЕС.
В честитката на Путин се показва, че Русия и Съединените щати носят историческа отговорност за гарантиране на сигурността и стабилността в света и че Москва се застъпва за нормализиране на двустранните връзки и за определяне на обективен разговор, учреден на взаимно почитание.
Путин изпрати също приветствено обръщение до канадския министър председател Джъстин Трюдо, като изрази убеденост, че развиването на градивно, двустранно съдействие в доста области, както и взаимното почитание като цяло, са в полза на хората на Русия и Канада.
Всъщност честитката не е отдадена единствено на Съединени американски щати и Канада - тя обгръща поздравления за ръководителите на редица страни. Доста от поздравените са някогашни руски републики, а противоречивата Южна Осетия, където Русия се намеси с военна мощ против Грузия още преди над едно десетилетие, също е поздравена от съветския президент. Поздравления за България няма - за сметка на страни като Бразилия, Венецуела, Куба, Сирия - с адрес Башар Асад, Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР