Руският президент Владимир Путин използва церемония за 80-годишнината от Сталинградската

...
Руският президент Владимир Путин използва церемония за 80-годишнината от Сталинградската
Коментари Харесай

Путин: Плашат ни с немски танкове... имаме с какво да отговорим

Руският президент Владимир Путин употребява гала за 80-годишнината от Сталинградската борба в днешния Волгоград да насочи нови закани към Запада поради танковете, които коалиция от 12 членки на НАТО се готви да достави на Украйна. Русия има с какво да отговори, сподели той, пояснявайки, че бронираната техника няма да реши войната.

" Сега за жалост виждаме, че идеологията на нацизма, в актуалното си проявяване, към този момент основава директни закани за сигурността на нашата страна ", сподели Путин. 

Той съобщи, че Русия " още веднъж и още веднъж " би трябвало да дава " отпор на експанзията на груповия Запад ". 

" Невероятно, само че е реалност, че нас още веднъж ни заплашват с немски танкове " Леопард ", на борда на които има кръстове ", сподели съветският президент в ясна прилика с войските на Вермахта през Втората международна война. " И още веднъж се готвят да водят война с Русия на земята на Украйна с ръцете на почитателите на Хитлер, с ръцете на бандеровците* ".

" Тези, които въвличат европейските страни, включително и Германия, в нова война с Русия, и още повече, безконтролно декларират това като към този момент приключен факт, тези, които разчитат да удържат над Русия победа на бойното поле, очевидно не схващат, че актуалната война с Русия ще бъде за тях напълно друга. Ние не пращаме нашите танкове към техните граници. Но имаме с какво да отговорим. И с използването на бронирана техника работата не свършва ", сподели Путин.



Съединени американски щати, Германия, Англия и други страни от НАТО дадоха обещание на Украйна десетки танкове западно произвеждане, чиято доставка ще отнеме месеци дружно с образованието на екипажите. Киев се надява да отрази нова огромна атака, която счита, че Москва приготвя и да премине в контранастъпление и с изключение на за танкове упорства за далекобойни ракети и за западни изтребители.

Сталинградската борба е преломен миг в хода на Втората международна война в интерес на антихитлеристката коалиция в Европа с разгрома на немската войскова групировка отпред с фелдмаршал Фридрих Паулус от Червената войска през февруари 1943 година. 

______________________

* Степан Бандера е украински краен националист, който се е опитал се да възвърне независимата украинска страна след нацисткото нахлуване над Съветския съюз през лятото на 1941 година, само че вместо да получи предстояща поддръжка от Хитлер, е затворен в лагера Заксенхаузен до 1944 година Убит е през 1959 година в Мюнхен от руски сътрудник по заповед на тогавашния руски водач Никита Хрушчов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР