Руският президент Владимир Путин иронизира русофобията в Европа и разкритикува

...
Руският президент Владимир Путин иронизира русофобията в Европа и разкритикува
Коментари Харесай

Путин иронизира русофобията в Европа, след като откри мемориал за Втората световна война

Руският президент Владимир Путин иронизира русофобията в Европа и разкритикува балтийските републики поради тяхното отношение към съветските малцинства при откриването в събота на мемориал за Втората международна война в Ленинградска област, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Ройтерс отбелязва, че откогато изпрати съветските войски в Украйна преди близо две години, Путин прави съпоставения с битката против нацистите в опит да сплоти народа на Русия.

" Режимът в Киев превъзнася съучастниците на Хитлер, хората от Ес Ес... В редица европейски страни русофобията се предизвиква като държавна политика ", сподели Путин на церемонията във връзка 80-годишнината от края на нацистката блокада на Ленинград (сега Санкт Петербург).

Руският президент разкритикува балтийските републики за нарушавания на правата на индивида от тяхна страна.

Естония, Латвия и Литва, ръководени от Москва по време на Студената война, само че в този момент членки на Европейски Съюз и НАТО, са измежду най-големите критици на съветската инвазия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

" В балтийските страни десетки хиляди поданици са оповестени за хора втора употреба, лишени от най-основните си права и подложени на гонене ", съобщи Путин. Той се аргументира с ограничения, подхванати от тези страни против съветските им малцинства.

Москва нееднократно е упреквала балтийските републики в ксенофобия и отнасяне на съветските малцинства в тях като " втора употреба ", показва Ройтерс.

" Никога няма да предадем паметта и подвига на нашите татковци, предци и прародители. Никога няма да забравим тяхната жертва за великата победа. Всеки от нас има близки, сражавали се на фронта или работили в тила. Тяхната неустрашимост и единодушие, откровената им обич към родината сътвориха ресурс от духовна, нравствена мощ за доста бъдещи генерации. И всички те не престават да живеят в сърцата ни ", сподели съветският президент, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Путин напомни за участниците в героичната отбрана на Брестката цитадела, защитата на Москва и " мъжествените, непреклонни поданици на обсадения град на Нева ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР