Руският президент Владимир Путин и неговият египетски колега Абдел Фатах

...
Руският президент Владимир Путин и неговият египетски колега Абдел Фатах
Коментари Харесай

Путин обсъди с Абдел Фатах ас-Сиси ситуацията в Газа

Руският президент Владимир Путин и неговият египетски сътрудник Абдел Фатах ас-Сиси разговаряха по телефона във вторник и разискаха обстановката в Газа на фона на войната сред Израел и Хамас.

Това съобщи за Агенция Франс Прес представителят на египетския президент Ахмед Фахми.

" Президентите се съгласиха да засилят интернационалните старания за реализиране на неотложно преустановяване на огъня, да обезпечат доставката на филантропична помощ и да подхващат нужните стъпки за отбрана на цивилните и прекъсване на кръвопролитията ", се споделя в изказване на Ахмед Фахми.

Според представителя двамата държавни водачи са разговаряли и за двустранните връзки на двете страни и методите за укрепването им.

" Владимир Путин благодари на Египет за оказаната всестранна помощ при евакуацията на съветски жители от линията Газа ".

Това се споделя в изказване на пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

" Беше декларирано съзвучието на методите на Русия и Египет за разрешаване на обстановката в района посредством основаване на самостоятелна палестинска страна, съжителстваща в мир и сигурност с Израел на общопризната международноправна основа ", акцентира пресслужбата на съветския президент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР