Руският президент Владимир Путин и белоруският му колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин и белоруският му колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко наблюдават учения на силите за стратегическо възпиране на Русия

Руският президент Владимир Путин и белоруският му сътрудник Александър Лукашенко следят плануваните учения на силите за стратегическо въздържане от ситуационния център в Кремъл, съобщи беларуската организация БелТА, представена от " Фокус ".

Както по-рано означиха в Министерството на защитата на Русия, под управлението на съветския президент ще бъдат изстреляни балистични и крилати ракети.

Според военното ведомство ученията на силите за стратегическо въздържане са били планувани по-рано за инспекция на готовността на органите за военно командване, пускови бойни екипи, екипажи на военни кораби и стратегически ракетоносци за осъществяване на поставените задания, както и надеждността на оръжията на стратегически нуклеарни и неядрени сили. Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи проектите за осъществяване на стратегическите командно-щабни учения „ Гром “ през 2022 година на разширено съвещание на управлението на военното ведомство.

Очаква се в ученията да бъдат включени силите и средствата на Въздушно-космическите сили (ВКС), Южния боен окръг, Стратегическите ракетни войски, Северния и Черноморския флот.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР