Руският президент Владимир Путин е поставил под домашен арест двама

...
Руският президент Владимир Путин е поставил под домашен арест двама
Коментари Харесай

Путин се озъби на своите. Арестува генерали

Руският президент Владимир Путин е сложил под домакински арест двама висши генерали поради войната в Украйна. Причината е, че тя не завършила с бързото завземане на страната, както Путин възнамерявал.

Известният съветски проверяващ публицист и специалист по съветските служби за сигурност Андрей Солдатов твърди, че ръководителят на отдела за външно разузнаване на Федералната работа за сигурност (ФБС) ген. Сергей Беседа и неговият заместител Анатолий Болюх са били арестувани под домакински арест в петък.

Списваният от него профилиран уебсайт " Агентура ", който следи ФСБ и други организации, се базира на свои източници в самата организация, които удостоверяват задържането на двамата висши шпиони, съобщи webcafe.bg.

Информацията се оповестява и от съветския правозащитник Владимир Осечкин, живеещ в заточение. Той прибавя, че чиновници на ФСБ са направили обиски на повече от 20 адреса в Москва - домове на техни сътрудници, обвинени в контакт с публицисти.

" Официалната основа за осъществяване на тези обиски е обвиняването в заграбване на средства, предопределени за подривна активност в Украйна. Истинската причина е ненадеждната, непълна и отчасти погрешна информация за политическата обстановка в Украйна ", разяснява Осечкин.

68-годишният Сергей Беседа оглавява Пето поделение на ФСБ.

Самата Федералната работа за сигурност получи право да организира интервенции в чужбина в края на 90-те, когато точно Владимир Путин стана шеф на организацията. Той дава задача на Пето поделение задачата да шпионира по-специално най-близките съседи на Русия.

Затова и точно това звено е отговорно за събирането на разследваща информация за Украйна, като съгласно Солдатов точно Беседа е дал на президента Путин погрешна информация за положението на прилежащата страна и настроенията там.

По думите на журналиста изтеглянето на шефа на разузнаването свидетелства за възходящата гняв на Путин по отношение на разследващите служби, които са му дали погрешна информация за Украйна.

" Путин най-сетне разбра, че е бил измамен ", разяснява Солдтов, представен от The Times.

66-годишният Болюх е шеф на отдела за оперативна информация, който е част от Пето поделение на ФСБ.

" И двамата мъже са играли значима роля в разследващите интервенции против Украйна в продължение на няколко години и доста евентуално са играли значима роля в планирането на нашествието в Украйна. Ако изказванията за арест са правилни, това би означавало, че Путин е съществено угрижен за ролята на ФСБ във военната акция и може да има обилни промени на висшите равнища във ФСБ ", разяснява пред The Times западен шпионин, поискал да остане неизвестен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР