Руският президент Владимир Путин е обсъдил в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин е обсъдил в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин настоя ЕС да накара Киев да зачита хуманитарното право

Руският президент Владимир Путин е разискал в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел обстановката в Украйна и е призовал Европейския съюз да накара управляващите в Киев да зачитат филантропичното право, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от Ройтерс.

Кремъл добави, че двамата водачи са разговаряли за филантропичните аспекти на рецесията и съветският държавен глава е уведомил Шарл Мишел за хода договарянията сред Русия и Украйна.

" Призовах президента Путин неотложно да спрат военните дейности и да обезпечат безвредно филантропично прекосяване и достъп до помощ. Подчертах и нуждата от гарантиране на сигурността и сигурността на нуклеарните уреди на фона на военните дейности в Украйна ", написа в своя Туитър Шарл Мишел. По думите му с съветския президент са се съгласили да поддържат по-нататъшни контакти.

Молбата на Украйна за участие в Европейския съюз ще бъде разисквана в идните дни, съобщи президентът на Европейския съвет откакто по-рано денем е разговарял и с президента на Украйна Зеленски.

Също по този начин стана ясно, че Джо Байдън, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и английския министър-председател Борис Джонсън ще имат конферентна връзка. На нея водачите ще разискват последните събития по отношение на Русия и Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР