Руският президент Владимир Путин е обсъдил ситуацията в Казахстан в

...
Руският президент Владимир Путин е обсъдил ситуацията в Казахстан в
Коментари Харесай

Путин разговаря с президента, който нареди да се стреля на месо

Руският президент Владимир Путин е разискал обстановката в Казахстан в няколко телефонни диалога с казахстанския си сътрудник Касъм-Жомарт Токаев, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Двамата са разискали ограниченията за битка с интернационалния тероризъм и за обезпечаване реда в Казахстан. " По тематиката за активността на мироопазващите сили на ОДКС (Организацията на Договора за групова сигурност) в Казахстан водачите подчертаха по време на диалозите си, че една от главните им задания е да предотвратят проникването на бандитски формирования в Казахстан извън ", заяви пресслужбата на Кремъл. Държавните глави считат, че е значимо " самите хора на Казахстан, хората на тази страна, да могат независимо да вземат решение вътрешните си проблеми ". Путин е разговарял за рецесията и с президента на Таджикистан Емомали Рахмон.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков съветският министър на защитата Сергей Шойгу непрекъснато рапортува на Путин за развиването на обстановката в Казахстан през цялото време на миротворческата интервенция. Отношение към рецесията в Казахстан взе и президентът на Беларус Александър Лукашенко. Той провел телефонни диалози с Владимир Путин и с премиера на Армения Никол Пашинян, отбелязвайки какъв брой е значимо да се предотврати навлизането на бандитски формирования в страната, оповестиха от пресслужбата на Лукашенко. Изглежда, че казахстанските сили за сигурност са си върнали контрола върху улиците на най-големия град в страната Алмати след дни на принуждение, а подкрепяният от Русия президент съобщи, че е наредил на войските си да стрелят " на месо ", с цел да потушат въстанието в цялата страна, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР