Руският президент Владимир Путин днес произнесе реч на Международния икономически

...
Руският президент Владимир Путин днес произнесе реч на Международния икономически
Коментари Харесай

Слуховете за Путин – силно преувеличени, появи се на форум в Санкт Петербург

Руският президент Владимир Путин през днешния ден произнесе тирада на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, в която съобщи, че стопанска система на Русия е устояла на западните наказания, наложени след навлизането на Москва в Украйна, съобщи Ройтерс. По тозин метод всички клюки за влошеното здравословно положение на съветския президент се оказаха мощно пресилени.

" Нищо няма да бъде както преди в световната политика ", предизвести той и упрекна Съединени американски щати, че третират другите страни като " колонии ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Путин Европейският съюз е изгубил политическия си суверенитет. Руският президент акцентира, че инфлацията в някои страни от еврозоната е надхвърлила 20 на 100. По думите му Европейски Съюз може да загуби над 400 милиарда $ поради наложените наказания против Русия. Санкциите са нездравословни за тези, които ги постановат, добави той.

Икономическият " блицкриг " против Русия в началото не е имал късмет за триумф, твърди съветският президент. Той посочи, че държавните финанси на Русия са устойчиви и страната е съумяла да преодолее пика на инфлацията.

Путин сподели още, че Русия би трябвало да се придържа към виновна макроикономическа политика, а бюджетната политика на страната би трябвало да бъде предвидима. Руските управляващи ще работят за реализиране на задачата за инфлация от 4 на 100, заяви още той.

Опасенията, че американската валута ще нарастне до 200 рубли за 1 $, е форма на осведомителна война, съобщи Путин, допълвайки, че Кремъл е нормализирал банковата система на страната и е вложил задоволително ликвидност в стопанската система.

Доверието в международните валути е подкопано от Запада, сподели още съветският държавен глава.

Русия не е отговорна за покачването на цените на международния пазар на зърно, съгласно съветския президент, а дефицитът на торове може да тласне нагоре цените на храните.

Путин упрекна Съединени американски щати, че подвигат цените на храните, като печатат пари и " разграбват " питателните артикули на международните пазари. Путин сподели, че Русия е подготвена да усили своя експорт на зърно и торове, както и че Москва е подготвена да изпрати хранителни артикули в Африка и Близкия изток.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР