Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че серията

...
Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че серията
Коментари Харесай

Путин обяви - иска край на войната с Украйна, но при условията на Москва

Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че серията от ракетни удари по съветския пограничен град Белгород е " терористичен акт ", който няма да остане ненаказан, съобщи Ройтерс. Руските управляващи обявиха, че са убити 20 души и са ранени 111 души. 

Путин даде обещание още удари по украински цели. Той увери, че офанзивите ще продължат и отхвърли обвиняванията на Запада и Украйна, че нападна цивилна инфраструктура.

В диалога си с военнослужещите Путин съобщи, че ходът на войната в Украйна се изменял в интерес на Русия и че Москва се надява на войната да бъде комплициран край, само че при изискванията на Русия.

Украйна съобщи през днешния ден, че Русия е изстреляла против нея рекордните 90 дрона в новогодишната нощ, съобщи Франс прес.

Русия има намерение да ускори външнополитическата съгласуваност в границите на БРИКС, съобщи по-късно Путин: „ Ние ще се съсредоточим върху подобряването на външнополитическата съгласуваност сред страните-членки и върху взаимното търсене на ефикасни отговори на провокациите и заканите за интернационалната и районна сигурност и непоклатимост “, означи той в изказване при започване на съветското председателство на групата страни. 

Форматът беше основан през 2009 година от Бразилия, Русия, Индия и Китай и на идната година одобри за член и Република Южна Африка (РЮА). Сега БРИКС споделят, че се стремят да основат по-силна коалиция от разрастващи се страни, които могат по-добре да отстояват ползите на световния Юг на международната сцена.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР