Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний

...
Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний
Коментари Харесай

Путин посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний“

Руският президент Владимир посрещна Ким Чен Ун на космодрума " Восточний " в Амурска област, съобщи ТАСС. Очаква се съществена тематика да бъде доставката на муниции от Северна Корея за Русия.

Според " Интерфакс " на Ким ще бъде показан процесът на сглобяване на ракетата " Ангара ", като той и Путин ще инспектират строящия се стартов комплекс за нея и стартовия комплекс за ракетата-носител Союз-2, след което ще проведат договаряния.

Съединените щати считат, че Путин и Ким имат намерение да обсъдят преди всичко доставките на муниции от Северна Корея за съветската войска , воюваща в Украйна. В отговор, считат американците, Ким желае да получи хранителна помощ, а и някои военни технологии от Русия.

Посещението на Ким в Русия е първата му аудиенция в чужбина след международната рецесия с пандемията от КОВИД. Официалното известие на държавната севернокорейска организация КЦТА гласеше, че визитата му има за цел да утвърди другарските връзки сред Северна Кория и Русия и съдействие на " ново по-високо равнище ".
 КНДР отново изстреля балистична ракета
КНДР отново изстреля балистична ракета

Докато севернокорейският водач Ким Чен Ун пътуваше в Русия за среща с президента Владимир Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР