Руският премиер Михаил Мишустин предложи главния изпълнителен директор на Русхидро

...
Руският премиер Михаил Мишустин предложи главния изпълнителен директор на Русхидро
Коментари Харесай

Петима нови министри в руския кабинет, Александър Новак става вицепремиер

Руският министър председател Михаил Мишустин предложи основния изпълнителен шеф на " Русхидро " Николай Шулгинов да бъде назначен за нов министър на енергетиката на Русия, а досегашният Александър Новак да стане вицепремиер, съобщи " Ройтерс ".

Мишустин предложи Виталий Савелиев, основен изпълнителен шеф на " Аерофлот ", за министър на превоза.

По-рано през днешния ден Кремъл заяви, че президентът Владимир Путин е освободил с декрет от постовете им транспортния министър Евгений Дитрих и министъра на естествените запаси и екологията Дмитрий Кобилкин.

Мишустин е внесъл в долната камара на съветския парламент кандидатурите на общо петима нови ръководители на министерства и на заместител министър-председател, осведоми ТАСС.

" Днес, в сходство с новия федерален парламентарен закон, който президентът подписа предходната седмица, внесох в Държавната дума няколко кандидатури за длъжности на членове на държавното управление ", съобщи шефът на кабинета на оперативна среща с вицепремиерите.

На мястото на Владимир Якушев, който става пълномощен представител на президента на Руската федерация в Урал, министър-председателят предлага неговият първи заместител Ирек Файзулин да бъде назначен за министър на строителството и жилищното стопанство, добавя Българска телеграфна агенция.

В екоминистерството Дмитрий Кобилкин би трябвало бъде сменен от настоящия министър на развиването на Далечния изток и Арктика Александър Козлов.

За овакантеното място на Козлов министър председателят номинира шефа на Фонда за развиване на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.

" Всички те имат богат опит в ефикасното решение на проблеми в разнообразни браншове, потвърдили са се на предходните работни места ", означи Мишустин. Той изрази вяра депутатите да поддържат кандидатурите им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР