Руският посланик във Варшава Сергей Андреев не успя да се

...
Руският посланик във Варшава Сергей Андреев не успя да се
Коментари Харесай

Руският посланик не се яви в полското външно министерство след инцидента с ракетата

Руският дипломат във Варшава Сергей Андреев не съумя да се яви на дипломатическа призовка от полското външно министерство, издадена откакто съветска ракета хипотетично е нарушила въздушното пространство на страната през уикенда, оповестиха от министерството.

" Ние се съмняваме дали посланикът следва инструкциите на външното министерство в Москва и дали е в положение вярно да съставлява ползите на Русия във Варшава ", сподели представителят на ведомството Павел Вронски. " Дипломатическата нота от полското министерство на външните работи, изискваща пояснение за нарушаването на полското въздушно пространство, ще бъде предадена на съветското министерство на външните работи по друг метод.

" Сметнах, че няма смисъл да обсъждаме тази тематика, без да са предсотавени доказателства , и отхвърлих да посетя полското външно министерство ", сподели Андреев пред РИА Новости.

Руска крилата, остана в полското въздушно пространство за 39 секунди , оповестиха полските управляващи в неделя.

Според Варшава ракетата се е движела със скорост от съвсем 800 км/ч и е била на височина към 400 метра , като е съумяла да прелети два километра във вътрешността в полска територия.

Министерството на защитата на Полша съобщи, че е задействало всички системи за противовъздушна защита и ракетата е можела да бъде свалена, " в случай че е имало признаци, че се е насочила към цел на полска територия ".
 Полша изясни за какво не е свалила съветската ракета
Полша изясни за какво не е свалила съветската ракета

Противовъздушна отбрана пресметнало, че тя единствено ще прелети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР