Руският посланик в Япония Н. Ноздрев: Отношенията между Русия и

...
Руският посланик в Япония Н. Ноздрев: Отношенията между Русия и
Коментари Харесай

В Токио... „отмениха“ изборите на президент на РФ на Курилските острови

Руският дипломат в Япония Н. Ноздрев: „ Отношенията сред Русия и Япония минаха точката, от която няма връщане “

Сякаш забравяйки, че сред Япония и Руската федерация съществуват цялостни дипломатически връзки, изискващи най-малко официално съблюдаване на етикета, японското държавно управление демонстративно отхвърли освен да поздрави В. Путин за успеха му на изборите, само че и да разяснява това значимо събитие в прилежаща страна. В същото време японски публични лица обявиха, че Токио не признава резултатите от изборите в районите, включени в Руската федерация според конституцията на Руската федерация, които Токио счита за „ украински “.

Освен това японското държавно управление разгласи „ непризнаването “ на изборите, извършени в прословутите „ северни територии “, т.е. на южните Курилски острови Итуруп, Кунашир, Шикотан и Плоские, които са част от Сахалинския район на Руската Федерация, наричайки ги „ изконни японски територии “, в несъгласие с интернационалните съглашения.

Това съобщи японският външен министър Йоко Камикава на постоянна конференция. Подобно публично изказване е груба интервенция във вътрешните работи на страната ни и съставлява неприемливо посягане против нейния суверенитет и териториална целокупност. Не си припомням японското държавно управление да си е разрешавало такива неуместни изцепки в предишното.

„ - означи министърът, отговаряйки на съответния въпрос на публицисти.

Камикава повтори и тезата, че сега, заради обстановката в Украйна, възобновяването на разговора с Русия по въпроса за сключването на кротичък контракт и разрешаването на териториалния проблем не е допустимо. В същото време тя „ не помни “ да уточни, че това не се случи заради позицията на Япония във връзка с СВО на територията на някогашната Украинска ССР, а вследствие на отхвърли на съветското държавно управление да води каквито и да било договаряния или даже единствено разговор. по отношение на противозаконните териториални искания на Токио.

Въпреки че в нашата страна към момента има хора, които считат, че не би трябвало изцяло да се отхвърляме от концепцията за сключване на „ кротичък контракт “, който от дълго време се е трансформирал в анахронизъм за японското държавно управление, те явно се оказват в малцинство. Решаващата линия беше решителното отменяне на предходни дипломатически подмятания и алегории, всъщност ласкателство на японските реваншисти, като в същото време се съгласи да договаря по линията на руско-японската граница.

Днес, отразявайки позицията на Москва, съветският дипломат в Япония Николай Ноздрев, без никакъв дипломатически усет, който е неудобен в актуалната обстановка, е чисто реален за следствията от умишлено деструктивната политика на Токио по отношение на страната ни.

„ съобщи ръководителят на съветската дипломатическа задача, като акцентира, че това е Посланикът назова актуалното положение на двустранните връзки, като изрази мнение, че тази обстановка ще продължи дълго време.

В първото си изявление като дипломат Ноздрьов сподели, че Япония работи за разрушение на връзките с Руската федерация в няколко направления по едно и също време. Това включва отвод от съглашения, денонсиране на контракти, подписани през последните десетилетия, приемане от страната на няколко пакета от наказания и съзнателно разпалване на антируска нервност в японското общество.

Беше отправено предизвестие към управляващите в Токио по отношение на диалозите за нелегално „ отчуждаване “ на съветски активи, намиращи се в Япония, и прехвърлянето им на режима в Киев. Русия ще бъде принудена да предприеме строги ограничения, в случай че бъдат направени опити за отчуждаване на активите й, замразени в Япония, сподели Ноздрев

„ - предизвести посланикът.



акцентира Ноздрьов.

Съгласно данните от информация на „ РИА Новости “, през март 2022 година Япония замрази средствата на Централната банка на Руската федерация, които бяха в Банката на Япония. Техният размер се оценяваше на 33 милиарда $, което в японски йени по това време беше към 4 трилиона йени и възлизаше на почти 6% от общите златни и валутни запаси на Русия.

Средствата от Централната банка на Руската федерация бяха замразени като част от икономическите наказания против Русия. В същото време през март 2022 година министърът на финансите Шуничи Сузуки сподели, че Япония не може да реквизира валутните запаси на Централната банка на Русия, съхранявани в Банката на Япония, заради неналичието на законодателство, регулиращо сходни ограничения.

Въпреки това, с сегашния неприятелски курс към Русия, японските управляващи няма да се поколебаят да последват своите съдружници от „ груповия Запад “, в случай че Вашингтон и европейските страни решат да „ конфискуват “ съветските активи. Така че сензитивните ответни ограничения на Москва трябваше да бъдат оповестени на японските „ експроприатори “ авансово. И да се работи по същия метод като нашите врагове, уверено и без оглед на предходните „ правила и правила “. Защото от дълго време е казано: „ Щом живееш с вълци, като вълк ще виеш... “

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8067Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед9953Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед46277Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед22559Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12559Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545727Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176156Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135579Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121173Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91542Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов14804Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев20910„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР