Руският посланик в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан на консултации

...
Руският посланик в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан на консултации
Коментари Харесай

Румъния привика руския посланик след критики на Москва

Руският дипломат в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан на съвещания в министерството на външните работи след изказване на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка новата Национална тактика за защита на Румъния, заяви Аджерпрес.

Захарова съобщи през вчерашния ден, че новата версия на Националната тактика за защита на Румъния, в която Руската федерация попада като опасност за сигурността на страната, ще бъде употребена за увеличение на наличието на НАТО и Съединени американски щати в района на Черно море.

Включването на Русия измежду " източниците на световни проблеми " не е нещо ново, съобщи тя.

" На Запад този трик се употребява постоянно, с цел да се избегне признаването на личните неточности, дефекти и проблеми ", а " фактът, че Букурещ употребява метода на плагиатството, удостоверява само неналичието на без значение мислене измежду румънските политици ", уточни представителят на съветското външно министерство.

В известие на румънското министерство на външните работи се показва, че държавният секретар на министерството Дан Некулаеску е споделил на дипломат Валерий Кузмин, че споменаването на Руската федерация в Националната тактика за защита на Румъния не би трябвало да бъде " причина за изненада ", защото това е резултатът от " познатото държание " на съветската страна в района през последните години.

" Това държание се прави оценка като дестабилизиращо, в това число в границите на общите позиции, признати от НАТО и Европейския съюз ", се показва в известието.

Некулаеску уточни, че новата тактика за защита отразява статута на Румъния на страна членка на НАТО и Европейски Съюз, ангажирана твърдо в укрепването на демокрацията, стабилността, мира и сигурността в интернационален проект.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР