Руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко обвини ЕС и САЩ,

...
Руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко обвини ЕС и САЩ,
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград: Косово не е самодостатъчна територия, а оръдие на Запада, като Украйна

Руският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко упрекна Европейски Съюз и Съединени американски щати, че целят да слагат Сърбия „ на колене “ в спора с Косово. Искат да принудят президентът Александър Вучич да се причисли към глобите против Русия, съобщи Харченко в ефира на следената от Кремъл телевизия „ Соловьов Live”.

„ Тази територия – по този начин наречената Република Косово, несъмнено, не е самодостатъчна. Точно както киевският режим, и режимът в Прищина е оръдие в ръцете на Вашингтон и на Европейския съюз. Основната цел на целия този тленен спор е Сърбия още веднъж да бъде сложена на колене. В съответния случай - като се употребява Косово, както и въпросът с Република Сръбска в Босна, с цел да се окаже напън върху Вучич, върху Белград. А тук към този момент идва основната цел – да бъде заставен Вучич да се причисли към глобите против Русия “ – съобщи Харченко, представен от БГНЕС.

Представителят на Кремъл упрекна Съединени американски щати, че желаят да поддържат напрежение на Балканите и стоят зад спора сред Белград и Прищина, въпреки че точно Москва насърчава нападателните искания на Сърбия в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР