Руският посланик в България да бъде извикан в Министерството на

...
Руският посланик в България да бъде извикан в Министерството на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Митрофанова да даде обяснения за случая с Христо Грозев

" Руският дипломат в България да бъде извикан в Министерството на външните работи поради случая с българския жител и публицист Христо Грозев! Настояваме българските управляващи да реагират остро на опита за заплашване и разпра с Христо Грозев! ".

Това написа в позиция на Политическа партия ГЕРБ, оповестена в персоналния профил във " Facebook " на водача ѝ Бойко Борисов.

" България не би трябвало да подминава случая с Христо Грозев с безмълвие! Чрез своите евродепутати ГЕРБ ще запознае ЕНП и европейските ни сътрудници и ще дадем публичност към всички европейски институции! ", написа още в позицията.

Припомняме, че през вчерашния ден съветската осведомителна организация ТАСС заяви, че журналистът от проверяващия уебсайт Bellingcat е разгласен за федерално търсене от Русия, а известието за това е оповестено и на уеб страницата на съветското вътрешно министерство.

На уеб страницата на ведомството се показва, че той е " търсен по член от Наказателния кодекс ".

Според източник, против Грозев е формирано наказателно дело за " разпространение на имитации за съветската войска " - законодателство, признато откакто Москва изпрати войски в Украйна през февруари.


Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР