Руският посланик у нас ще бъде привикан още днес във

...
Руският посланик у нас ще бъде привикан още днес във
Коментари Харесай

След новите шпионски разкрития - Външно привиква руския посланик у нас още днес

Руският дипломат у нас ще бъде привикан още през днешния ден във Външно министерство във връзка огласеният по-рано през днешния ден сигналът от прокуратурата за осъществяван шпионаж от двама руснаци с дипломатически имунитет. Както ви информирахме по-рано основният прокурор е уведомил външният министър Екатерина Захариева за събраните доказателства по случая

В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, против които са събрани доказателства за осъществявана разследваща активност, се преглеждат от способената дирекция в Министерство на външните работи и в границите на днешния ден посланикът ще бъде извикан във външното ни министерство, заяви пред публицисти министър Захариева.

Писмата от прокуратурата са получени през днешния ден в Министерство на външните работи и незабавно са разпределени на способената дирекция, добави тя. Ще предприемем дейностите, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за оповестяване за " личност нон грата " на двамата дипломати, разяснява Захариева.

В края на октомври предходната година първият секретар на съветското посолство у нас бе разгласен за " личност нон грата ", отново след следствие на прокуратурата, открило, че в продължение на година той е провеждал тайни срещи с български жители измежду които и държавен чиновник на управителен пост с достъп до класифицирана информация. Русия тогава отговори с реципрочна мярка и изгони първия секретар на посолството ни в Москва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР