Руският посланик Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви
Коментари Харесай

Външно вика Митрофанова за дипломата-шпионин, тя отказва

Руският дипломат Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви в Министерството на външните работи за диалог по отношение на съветския посланик, който е шпионирал на територията на България. Тя обаче е отказала да се яви и счита да изпрати собствен заместител. Това разгласи представителят на държавното управление Лена Бориславова след днешното съвещание на кабинета.

По думите й от началото на ексалацията на спора сред Русия и Украйна българските служби са в повишена степен на подготвеност и правят всевъзможни инспекции. Но съобщи, че на този стадий няма повече информация по отношение на дипломата.

По непотвърдена информация от Министерство на защитата, обвиненият върховен български офицер, който е изнасял секрети на НАТО и Европейски Съюз в интерес на Русия е Валентин Цанков.

На съвещанието държавното управление е взело решение да изпрати филантропична помощ на Украйна под формата на здравно съоръжение и лекарства. Тя включва 30 палатки, 450 спални чували, както и походни кревати, възглавници, генератори и други.

До края на деня пък ще се вдигнат тол таксите за преминаващите през територията на България конвои с филантропична помощ.

Освен това, паралелно с груповия отговор на Европа, България приключва участието си в Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие, което е в съгласие с всички държави-членки на Европейски Съюз

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР