Руският печат коментира вчерашната среща между българския президент Румен Радев

...
Руският печат коментира вчерашната среща между българския президент Румен Радев
Коментари Харесай

Руският печат коментира вчерашната среща между Румен Радев и Владимир Путин

Руският щемпел разяснява вчерашната среща сред българския президент Румен Радев и съветския му сътрудник Владимир Путин в Сочи.

Путин и Радев взеха решение да възстановят разговора сред двете страни. Така РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА обобщава срещата на водачите, които разискаха в детайли връзките сред Москва и София в разнообразни сфери, в това число проблематични. 

" Самият факт, че се състояха такива договаряния, е добър сигнал за възобновяване на руско-българските връзки в цялостен формат ", показва изданието.

В Сочи беше разисквано възраждането на газопровода " Южен поток. " Едва-що дохвърчал в Русия ", Румен Радев " незабавно хвърли козовете на масата с изказването, че доста желае да възкреси плана ", показва КОМСОМОЛСКАЯ ПРАВДА . " Най-интересното е, че все пак Русия не хлопна вратата пред България. И в отговор на журналистически въпроси, Путин сподели, че той към момента е вероятен ", разяснява вестникът.

Българските управляващи направиха сериозна неточност с отхвърли да строят газопроводи в границите на плана " Южен поток ". Сега е прекомерно късно той да бъде възобновен, счита съветският политолог Николай Топорнин, представен от изданието ИКОНОМИКАТА ДНЕС . Според него възможностите за възобновяване му са " извънредно дребни ". Не се знае кой ще отпусне пари за градежа, а в случай че Европейски Съюз се откаже, България няма да може да го заплати, счита специалистът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР