Руският опозиционер Алексей Навални бе доведен в съда днес, за

...
Руският опозиционер Алексей Навални бе доведен в съда днес, за
Коментари Харесай

Навални се явява пред съда два пъти за един ден

Руският опозиционер Алексей Навални бе доведен в съда през днешния ден, с цел да изслуша пледоариите на юристите му при обжалването на наложената му присъда от близо три години затвор, съобщи Ройтерс. 

Навални бе наказан за нарушение на мярката за неотклонение - подписка, обвързвана с условна присъда по дело от 2014 година за стопански закононарушения - решение, което съгласно отбраната му е мощно политически стимулирано. Западът разкритикува процеса и разисква възможни наказания против Русия, предава Българска телеграфна агенция. 

По време на днешното съвещание Навални сподели на съдията, председателстващ съвещанието, че би било добре съдът да го освободи.

По-късно през днешния ден критикът на Кремъл още веднъж ще се яви в съда, но по друго дело. В него той е упрекнат в клюка против деец от Втората международна война, взел участие във видео в поддръжка на конституционните промени от предходната година, които ще разрешат на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 г. 

Навални назова хората, взели участие във видеото, " предатели " и " корумпирани лакеи ". Той твърди, че коментарът му не е бил ориентиран съответно към ветерана Игнат Артеменко, а управляващите употребяват обвиняването, с цел да подронят репутацията му. Прокуратурата желае да му бъде наложена санкция от 950 000 рубли (12 800 долара). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР