Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в болница

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в болница
Коментари Харесай

Кой е критикът на Кремъл Алексей Навални?

Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в болница в сибирския град Омск, откакто е изпил чаша чай на летището в Томск, в който съгласно неговата говорителка е била добавена отрова, оповестиха информационните организации. По този мотив Ройтерс напомня съществени моменти от биографията му.

Водещият антикорупционен деятел Навални бе един от първите задържани водачи на митингите против съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, почнали през декември 2011 година след изборите за парламент при започване на този месец. Скоро той се утвърди като един от водачите на съветската съпротива, макар че вътрешните разногласия и политическите разлики сред другите фракции постоянно разделяха придвижването, напомня Българска телеграфна агенция.

Той не бе позволен дo присъединяване в избори с разнообразни претекстове, които съгласно него са измислени от Кремъл с политическа цел, само че интензивно употребява обществените мрежи, с цел да активизира доста хора, най-вече млади протестиращи.

Известен е в Русия с щателните си и предизвикващи огромен публичен отзив следствия за корупция в администрацията, които качва на канала си в ЮТюб. Те притеглят интереса на милиони хора в мрежата.

Навални нееднократно е бил арестуван за образуване на обществени събития и демонстрации и през юли тази година му бе неразрешено да напуща Москва, до момента в който управляващите го проверяваха по съмнения за клюка. Неговата антикорупционна фондация бе приета за отговорна в нарушение на закона за "чуждестранните сътрудници " и през 2013 година бе наказана за корупция от съветските управляващи.

Привържениците му настояват, че този и други правосъдни процеси против него са политически стимулирани. Син на офицер от армията Алексей Навални е роден на 4 юни 1976 година и е израсъл основно в град Обнинск, на към 100 км. югозападно от Москва.

Той е квалифициран правист и е специализирал в Университета "Йейл " в Съединени американски щати. Навални има обучение и в региона на скъпите бумаги и тържищата и е придобил дребни дялове в някои от най-големите съветски компании, с цел да насочва претенции за повече бистрота за акционерите и обществеността.

Преди време Навални изповядваше националистически възгледи и по тази причина бе изключен от опозиционната демократична партия "Яблоко ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР