Руският опозиционен лидер Алексей Навални е преместен в наказателна колония

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е преместен в наказателна колония
Коментари Харесай

Навални е преместен в наказателна колония в Арктика

Руският опозиционен водач Алексей Навални е изместен в наказателна колония в Арктика, разгласи през днешния ден неговата говорителка Кира Ярмиш, представена от Ройтерс.

Местонахождението на Навални, който бе хвърлен в пандиза щом се прибра в Русия през януари 2021 година от лекуване в Германия след хипотетично отравяне през август миналата година, бе незнайно от близо три седмици.

" Открихме Навални. Той е в наказателна колония номер 3 в региона на Харп " (малък град с към 5 хиляди поданици в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг), сподели Ярмич в обществената мрежа " Екс ". Тя добави, че критикът на Кремъл " е добре " и е бил посетен през днешния ден от собствен юрист.

Навални не бе виждан от своите юристи от 6 декември. Въпросната наказателна колония на към 60 километра на север от северния полярен кръг, където се оказа, че е бил изместен критикът на Кремъл, се намира на към 1900 километра североизточно от столицата Москва.

Междувременно съдружници на Навални са отправили 618 запитвания за неговото местоположение, съобщи юристът му Иван Жданов.

За последно съветският опозиционер излежаваше своята присъда, постановена съгласно него по скалъпени обвинявания, в наказателната колония в Мелехово, Владимирска област, на 235 километра източно от Москва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР