Руският научно-изследователски институт за проектиране на енергийни технологии (VNIPIET) подписа

...
Руският научно-изследователски институт за проектиране на енергийни технологии (VNIPIET) подписа
Коментари Харесай

Машините за зареждане на гориво в турската АЕЦ ще са руски

Руският научно-изследователски институт за планиране на енергийни технологии (VNIPIET) подписа контракт за доставка на машини за зареждане с гориво за четирите енергоблока на АЕЦ „ Аккую “ в Турция. Институтът е част от мрежата на горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ.

Поръчката е предоставена от взаимно дружество сред съветския тръст ТИТАН-2 и турската строителна компания IC Ictas Insaat, основано за градежа на атомната централа. В рамките на контракта VNIPIET ще създаде техническата документи и ще достави и инсталира машините за зареждане на гориво за всеки от енергоблоковете на оборудването.

АЕЦ „ Аккую “ се построява покрай Мерсин на южния средиземноморски бряг на Турция според междуправителствен контракт, подписан с Русия през 2010 година Тя ще разполага с четири реактора от потомство „ три плюс “ ВВЕР-1200. Очаква се първият енергоблок да бъде причислен към турската енергийна мрежа през 2023 година Планът е останалите три реактора да бъдат въведени в употреба в идващите три следващи години. Общата планирана цена на плана възлиза на 20 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР