Руският министър на външните работи Сергей Лавров разкритикува днес новата

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров разкритикува днес новата
Коментари Харесай

Лавров: Великобритания се опитва да си върне изгубеното влияние с агресия във връзка с Украйна

Руският министър на външните работи Сергей Лавров разкритикува през днешния ден новата английска премиерка Лиз Тръс, че не е склонна на взаимни отстъпки, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На конференция в Москва Лавров съобщи, че методът на Тръс няма да помогне на Англия на интернационалната сцена. Той осъди антируската позиция, която съгласно него отстоява Тръс.

Англия се пробва да компенсира загубата на въздействие в Европейския съюз посредством нападателни дейности в обстановката към Украйна, сподели още Лавров, представен от ТАСС.

" Лиз Тръс има свои лични правила, които на първо място се отнасят до отбрана на ползите на Англия, без да се търсят способи за вземане предвид с позициите на другите, без никакъв блян да се търси компромис. Не мисля, че това ще помогне за опазване или подсилване на позицията на тази страна на интернационалната сцена, която явно се разклати след излизането ѝ от Европейския съюз, а в този момент Лондон интензивно се пробва да компенсира тази загуба на еднаквост и на въздействие в Европейския съюз, като подхваща много фрапантни стъпки на международната сцена, в това число посредством нападателни дейности във връзка с обстановката в Украйна, всички знаем това, " уточни съветският посланик №1.

На конференцията Лавров също по този начин уточни, че Западът не съблюдава обещанията си да помогне износът на съветски храни и торове да доближи до международните пазари, което евентуално слага под въпрос уговорката на Русия за извършване на основната договорка за експорт на зърно от Украйна, съобщи Ройтерс.

" Нашите западни сътрудници не вършат това, което ни беше дадено от генералния секретар на Организация на обединените нации (Антониу Гутериш). Те не взимат решения за унищожаване на логистичните наказания, които попречват свободния достъп на съветско зърно и торове до международните пазари. "

Лавров уточни, че е в контакт с Организация на обединените нации и оказва напън върху международната организация да обезпечи западните страни да съблюдават своята част от съглашението за зърното.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР