Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини украинския президент

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини украинския президент
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Зеленски не разбира колко е сериозна ситуацията

Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че не схваща какъв брой сериозна е обстановката - близо 10 месеца след началото на нашествието на Русия в Украйна.

" Зеленски просто кипи от хрумвания. Този шадраван обаче тъкмо разкрива неналичието на схващане от страна на украинския президент на сериозността на обстановката за неговия народ ", сподели Лавров в изявление за беларуската телевизия " Беларус 1 ".

Руският външен министър не посочи какви хрумвания на Зеленски има поради. Той обаче увери, че те отразяват " расисткия темперамент " на управляващите в Киев.

В последно време украинският президент прокарва концепцията да бъде основан интернационален арбитражен съд, който да съди висшето съветско политическо и военно управление поради войната в Украйна.

В изявлението Лавров насочи остри рецензии и към Запада. " Истеричната реакция " на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна удостовери позицията на Москва, че тя е била " безусловно нужна ", сподели той.

Лавров посочи, че Русия е провалила " геополитическите игри на Запада ", който е желал да трансформира Украйна в непрекъсната опасност за нея.

Руският външен министър посети през вчерашния ден Беларус дружно с президента Владимир Путин.
ТЕМА преди 18 часа 1012 преди 23 часа 789 преди 1 ден 898
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР