Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес, че
Коментари Харесай

Лавров скръцна със зъби на Запада. Ще има ли война с Европа

Руският министър на външните работи Сергей Лавров сподели през днешния ден, че страната му не желае война в Европа, само че че западните страни доста биха желали да видят Русия победена във военната й акция в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ако сте обезпокоени от вероятността за война в Европа, то знайте, че ние въобще не желаеме това ", съобщи Лавров на конференция в столицата на Оман, Мускат, след договаряния с оманския си сътрудник Бадр бин Хамад бин Хамуд ал Бусайди.

"Обръщам вниманието ви върху обстоятелството, че Западът е този, който непрекъснато и настойчиво споделя, че в тази обстановка е належащо Русия да бъде победена. Сами си направете съответните заключения ", съобщи съветският външен министър.

"Имаме цялостното разбираме по какъв начин да живеем по-нататък. Главният извод е въобще да не се осланяме на нашите проекти, че Западът е податлив към договаряния ", сподели Лавров и добави: "Един съответен аспект от тази история е, че управляващите в Киев не пускат от пристанищата си десетки морски съдове, в това число кораби, които би трябвало да доставят пшеница в разнообразни райони на света, и даже са минирали изходите от тези пристанища, което прави невероятно извеждането на тези кораби. "

"Ако приказваме за по-широка, с изключение на чисто филантропичната роля, която би могла да изиграе Организация на обединените нации, то, за мое голямо страдание, секретариатът на тази организация, в това число нейният общоприет секретар (Антониу Гутериш), пропусна опцията да реализира политическо споразумяване, откакто дълги седем години те въобще не реагираха на открития, прям бойкот от управляващите в Киев на резолюция №2202 на Съвета за сигурност (на ООН), която утвърди Минските съглашения за споразумяване на спора в Източна Украйна ", сподели съветският външен министър.

"Имаме задоволително купувачи за нашите енергийни запаси и ще работим с тях. А Западът дано заплаща (за енергийни ресурси) доста повече, в сравнение с плащаше на Русия, и дано изяснява на своето население, за какво то би трябвало да обеднява ", сподели Лавров.

Той съобщи, че Русия и Оман ще усъвършенстват договорно-правната рамка между тях. Двете страни възнамеряват да приключат работата по съглашение за безвизов режим.

"Обсъдихме насоките на евентуалната работа, която да ни разреши да развиваме взаимни взаимноизгодни планове в енергийната сфера, в региона на туризма, превоза, телекомуникациите и други сфери ", сподели още съветският външен министър след срещата си със своя омански сътрудник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР