Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инструктирал военните да

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е инструктирал военните да
Коментари Харесай

Сергей Шойгу нареди унищожаването на далекобойните оръжия на Киев, доставени от Запада

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е инструктирал военните да дадат приоритет на унищожаването на украинските ракетни и артилерийски оръжия с огромен обхват, получени от Запада, заяви министерството на защитата, представено от БНР.

Според него приоритет е унищожаването на украинските далекобойни оръжия, употребявани за обстрел на цивилни селища и хранилища за предпазване на зърно в Донбас.

" Армейският военачалник Сергей Шойгу инструктира командващите да дадат приоритет на унищожаването на вражеските ракети и артилерия с огромен обхват на деяние, от които се прави обстрел на жилищни региони на обитаеми места в Донбас и умишлени палежи на житни полета, както и на хранилища за зърно ", се споделя в известие на Министерството на защитата.

По-рано през днешния ден представителството на така наречен Донецката национална република заяви, че украинските сили са изстреляли 20 снаряда по обитаемото място на ДНР Пантелеймоновка и 8 снаряда по село Верхнеторецкое.

Властите в Киев пък оповестиха, че са нанесли поредност от сполучливи удари по 30 съветски логистични центъра и хранилища с муниции. Използвани са ракетни системи за неведнъж изстрелване, доставени от Запада, измежду които американски реактивни установки HIMARS.

През нощта против 18 юли съветските сили са нанесли мощни удари по град Чугуев в Харковска област, оповестяват съветски медии. Съобщава се за мощни гърмежи, към този момент няма детайлности. Напомня се, че в неделя бяха нанесени редица удари по обекти на украинската оръжейна индустрия в Харковска област.

А американският специалист Джек Бакби съобщи, че унищожаването на американски реактивни установки за залпов огън HIMARS и склада с противокорабни ракети Harpoon в Одеса е неприятна вест за НАТО, предава ресурсът 19Fortyfive.

Според експерта, HIMARS и Harpoon са най-хубавите западни артилерийски системи, способни да поразяват цели на огромни дистанции с висока акуратност. Затова унищожаването им е положителен резултат за Русия и " печална вест " за Киев и НАТО. Както напомня Бакби, предходната седмица Съединени американски щати доставиха на Украйна осем установки HIMARS и възнамеряват да пратят още четири в скоро време.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР