Руският милиардер Олег Тинков заяви, че е бил принуден да

...
Руският милиардер Олег Тинков заяви, че е бил принуден да
Коментари Харесай

Руски милиардер е бил принуден да продаде акциите си от собствената си банка за "копейки" - нарекъл войната безсмислена

Руският милиардер Олег Тинков съобщи, че е бил заставен да продаде банката си единствено за парченце от същинската ѝ стойност поради рецензиите си против войната на Москва в Украйна, съобщи ДПА.

" Не можех да разисквам цената. Беше като заложническа обстановка: приемаш каквото ти се предлага. Не можех да договарям ", разказа той продажбата в изявление за " Ню Йорк таймс ", което през днешния ден влезе във водещите заглавия на новините в Русия. Той си наел защита, тъй като другари с връзки в съветското разузнаване, му споделили, че Кремъл желал да го убие, оповестява милиардерът, който от няколко години живее в чужбина.
 Олег Тинков Олег Тинков

Според Тинков администрацията в Кремъл също по този начин е заплашила мениджмънта на учредената от него " Тинкофф Банк ", че финансовата институция ще бъде национализирана, в случай че не прекъсне връзките си с Тинков. Тинков е бил заставен да продаде 35-те си % от акциите " за копейки ".

Купувачът - милиардерът Владимир Потанин - му платил едвам 3 % от същинската им себестойност, недоволства Тинков. " Тинкофф Банк " отхвърли версията на създателя си. Не е имало никакви закани, съобщи втората по величина съветска частна банка.

През април Тинков назова " безсмислена " войната против Украйна, подредена от съветския президент Владимир Путин, и сподели, че 90 % от руснаците са срещу нея.

Той отдаде неуспехите на съветската войска на корупцията с думите, че цялата страна е в плен на роднинско-приятелски назначения, подмазвачество и угодливост. Два дни по-късно " Тинкофф Банк " разгласи, че си сменя името. Малко по-късно беше оповестена и продажбата на дяловете.

Businessman Oleg said that he was forced to sell his stake in Tinkoff Bank for 3% of the market value due to his criticism of the war in.

Oleg Tinkov has sold 35% of shares to Interros of Vladimir Potanin. The deal was approved by the Central Bank.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР