Руският милиардер Олег Тинков привлече интереса - и си спечели

...
Руският милиардер Олег Тинков привлече интереса - и си спечели
Коментари Харесай

Критиките на руския милиардер Олег Тинков срещу войната в Украйна му спечелиха одобрение

Руският милиардер Олег Тинков притегли интереса - и си завоюва утвърждение - откакто разкритикува войната против Украйна, стартирана от президента Владимир Путин, заяви ДПА.

" Никой не печели от войната. Генералите, събудили се с махмурлук, осъзнаха, че армията не става за нищо ", написа Тинков в обществената мрежа Инстаграм. Но по какъв начин може армията да става за нещо, в случай че всичко друго в страната е потънало в " непотизъм, угодничество и угодливост ", добави той. Милиардерът назова войната " безсмислена ". Невинни цивилни и бойци умират и " деветдесет % от руснаците са срещу войната ", увери той и изиска от Запада да даде опция на Путин да приключи войната, заобикаляйки оскърбление. Тинков твърди, че това е единственият метод да бъде спряно " клането ".

До тази заран обявата на милиардера към този момент беше харесана от близо 100 000 консуматори . Осен това тя събра съвсем 20 000 коментара за доста къс интервал от време.
Instagram беше неразрешен в Русия предишния месец, само че доста руснаци, които желаят да продължат да употребяват обществената мрежа, намират метод, отбелязва ДПА.

Тинков в началото натрупва капитал от импорт на електронни артикули, след което основа пивоварна, кръстена на самия него. Той става милиардер, откакто основава интернет банка.
Тинков от няколко години живее главно в чужбина, откакто се разболя от левкемия.

Той беше един от първите съветски супербогаташи, отправили рецензии против войната в Украйна. Още през февруари той назова съветската офанзива " немислима и незаконна ". Тинков изиска съветските управници да влагат парите си в битка против заболяванията. В Русия сходни изявления подлежат на наказване като очернящи съветската войска. Въпреки това, защото е съветски милиардер, Тинков също попадна под ударите на глобите, наложени от Англия против финансовия хайлайф на страната, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР